Home » Cv voorbeelden » Cv-voorbeeld Beveiliger

Cv-voorbeeld Beveiliger

Een beveiliger is een belangrijke schakel in de veiligheid van bedrijven, evenementen, en andere locaties. Als beveiliger ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van mensen en eigendommen. In deze blog laten we je zien hoe je een indrukwekkend cv kunt maken voor de functie van beveiliger. We benadrukken de belangrijkste verantwoordelijkheden, vaardigheden en tips om op te vallen in deze functie.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als beveiliger?

Als beveiliger ben je belast met de beveiliging van mensen, gebouwen en eigendommen. Het is een functie die grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. In je cv moet je laten zien dat je geschikt bent voor deze functie en dat je de benodigde vaardigheden en ervaring hebt om de veiligheid te waarborgen. Hier zijn enkele tips voor het schrijven van een effectief cv als beveiliger:

 • Kernverantwoordelijkheden: Je moet laten zien dat je bekend bent met de belangrijkste taken van deze functie, zoals het bewaken van terreinen, het controleren van bezoekers, en het reageren op noodsituaties.
 • Belangrijke vaardigheden: Vermeld belangrijke en relevante vaardigheden die een beveiliger moet bezitten, zoals observatievermogen, communicatie, conflictoplossing en het vermogen om kalm te blijven onder druk.
 • Aanpassing aan de vacature: Zorg dat je jouw cv aanpast aan de specifieke vereisten die in de vacature genoemd staan. Elke beveiligingsbaan kan iets andere vereisten hebben, en je moet je cv aanpassen om aan die vereisten te voldoen.

Nu we een idee hebben van waar we naartoe werken, laten we elk onderdeel van het cv eens nader bekijken.

Personalia

Je persoonlijke gegevens zijn noodzakelijk voor werkgevers om contact met je op te nemen. Een representatieve foto is altijd een voordeel. Ook een LinkedIn profiel staat vaak goed op het cv.

Naam: Lucas Jansen

Functie: Beveiliger

Adres: Hoofdstraat 7, 7011 AD, Den Haag

Telefoon: 06-85 77 53 94

E-mailadres: lucas.jansen@email.com

LinkedIn: linkedin.com/in/lucasjansen

Persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel van een beveiliger is een kans om jezelf kort voor te stellen en de nadruk te leggen op je motivatie, vaardigheden en doelen binnen de functie. Je moet laten zien wie je bent als beveiliger en waarom je geschikt bent voor deze rol. Wat drijft je? Wat zijn je sterke punten? Wat wil je bereiken?

Ik ben een gedreven en ervaren beveiliger met een passie voor het waarborgen van de veiligheid van mensen en eigendommen. Mijn achtergrond in de beveiliging heeft me voorbereid op uiteenlopende uitdagingen, en ik ben vastbesloten om bij te dragen aan een veilige omgeving. Mijn sterke observatievermogen, snelle reactievermogen en vermogen om kalm te blijven onder druk stellen me in staat om effectief te handelen in noodsituaties. Ik ben vastberaden om mijn vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen en een waardevolle aanwinst te zijn voor elk beveiligingsteam.

Werkervaring

Werkervaring is vaak het belangrijkste onderdeel van een cv voor een beveiliger. Hier moet je al je relevante banen opnemen, waarbij je bovenaan begint met de meest recente. Het is ook belangrijk om over behaalde successen te praten en deze uit te drukken in cijfers en percentages, indien mogelijk. Dit maakt je prestaties concreet en laat je toegevoegde waarde zien.

Beveiliger, VeiligZeker B.V.
januari 2018 – heden

 • Verantwoordelijk voor de beveiliging van een groot winkelcentrum met dagelijks duizenden bezoekers.
 • Regelmatige patrouilles uitgevoerd uit om potentiële risico’s te identificeren en te minimaliseren, wat resulteerde in een daling van diefstallen met 5%.
 • Op noodsituaties gereageerd, waaronder medische noodgevallen en ongeautoriseerde toegang.
 • Met de lokale politie gecoördineerd bij grotere incidenten en fungeerde als contactpersoon tussen het winkelcentrum en de wetshandhaving.

Beveiliger, EventSecure Eventservices
maart 2015 – december 2017

 • Diverse evenementen beveiligd, waaronder concerten, sportwedstrijden en festivals, waarbij ik ervoor zorgde dat de veiligheid van deelnemers en eigendommen werd gehandhaafd.
 • Beveiligingsoperaties gepland en gecoördineerd voor grote evenementen met een team van beveiligers.
 • Snel gereageerd op potentiële dreigingen en ongeregeldheden, waarbij escalatie van situaties werd voorkomen.
 • Nauwkeurige en gedetailleerde rapporten over beveiligingsincidenten en observaties onderhouden voor toekomstige evaluatie.

Opleidingen

Opleidingen zijn belangrijk, vooral als ze specifiek gericht zijn op beveiliging. Als beveiliger moet je de relevante opleidingen vermelden die je hebt gevolgd om je voor te bereiden op deze functie. Dit zijn vaak opleidingen op mbo-niveau.

Beveiliger niveau 3, ROC Amsterdam
september 2014 – juni 2015

Tijdens mijn opleiding tot beveiliger aan het ROC Amsterdam heb ik uitgebreide kennis en praktische ervaring opgedaan op het gebied van beveiligingstechnieken, wetgeving en ethiek. Deze opleiding heeft me goed voorbereid op mijn carrière als beveiliger en heeft mijn passie voor veiligheid aangewakkerd.

Cursussen en certificaten

Als beveiliger zijn er verschillende relevante cursussen en certificaten die je kunt behalen om je vaardigheden en kennis te vergroten. Het vermelden van deze aanvullende trainingen kan je cv versterken.

Enkele voorbeelden zijn:

 • EHBO en reanimatie
 • CCTV Surveillance Training
 • Effectieve communicatie en conflictbeheersing
 • Certificaat Security Management

Vaardigheden

Je vaardigheden als beveiliger zijn een belangrijk onderdeel van je cv. Werkgevers verwachten bepaalde vaardigheden en het is belangrijk om deze duidelijk en beknopt te presenteren.

Hieronder vind je enkele relevante vaardigheden voor beveiligers:

 • Observatievermogen
 • Communicatie
 • Conflictbeheersing
 • Noodrespons
 • Zelfbeheersing
 • CCTV-beheer
 • Rapportage
 • Samenwerking
 • Wetgeving en ethiek
 • Risicobeoordeling

Maak je cv compleet met extra onderdelen:

Hoewel je cv als beveiliger nu alle belangrijke onderdelen bevat, zijn er nog andere elementen die je kunt toevoegen om je te onderscheiden van andere kandidaten.

 • Talen: Zeker als beveiliger kunnen talenkennis en communicatievaardigheden van onschatbare waarde zijn. Als je meerdere talen spreekt, vermeld deze dan op je cv.
 • Hobby’s en interesses: Het toevoegen van een kort gedeelte over je hobby’s en interesses kan je persoonlijkheid laten zien en een gespreksonderwerp bieden tijdens sollicitatiegesprekken.
 • Vrijwilligerswerk: Als je hebt deelgenomen aan vrijwilligerswerk dat verband houdt met beveiliging of veiligheidstraining, is dit zeker het vermelden waard.
 • Stages: Als starter in de beveiligingsbranche kun je relevante stages vermelden, zelfs als ze onbetaald waren. Het toont je toewijding aan het vakgebied.

Hoe val je op met jouw beveiliger cv?

Het is belangrijk om te begrijpen dat elke werkgever zijn eigen unieke vereisten kan hebben voor een beveiliger. Daarom is het van belang om je cv aan te passen aan de specifieke vacature waarop je solliciteert. Bestudeer de vacature zorgvuldig en zorg ervoor dat je cv de benodigde vaardigheden en ervaring benadrukt die in die vacature worden gevraagd. Een op maat gemaakt cv vergroot je kansen op succes.

Vormgeving van je cv

Tot slot willen we benadrukken dat niet alleen de inhoud van je cv belangrijk is, maar ook de vormgeving. Een visueel aantrekkelijk en goed opgemaakt cv kan de aandacht van werkgevers trekken en je kansen op een sollicitatiegesprek vergroten. Overweeg het gebruik van een cv-template om je cv een professionele uitstraling te geven. Je kunt diverse cv-templates vinden op Lerensolliciteren.nl.

Met dit voorbeeld cv van een voor een beveiliger heb je een solide basis om je eigen cv te creëren. Vergeet niet om je cv regelmatig bij te werken en aan te passen aan nieuwe functies, opleidingen en certificaten die je behaalt. Het hebben van een goed cv is essentieel om indruk te maken op potentiële werkgevers en je carrière als beveiliger naar een hoger niveau te tillen. Veel succes met solliciteren!