50+ Gratis cv-voorbeelden

Ontdek de kracht van een professioneel CV met onze uitgebreide bibliotheek van meer dan 50 professionele CV-voorbeelden. Of je nu op zoek bent naar inspiratie of simpelweg je CV wilt opfrissen, bij ons vind je de perfecte voorbeelden voor elke sector en functie. Gebruik onze handige voorbeeld cv’s samen met onze intuïtieve CV-maker om binnen enkele minuten een perfect CV te maken. Naast een schat aan voorbeelden beschikken we ook over een uitgebreide collectie CV-templates.

  Populair

  Ontdek de meest populaire cv-voorbeelden die je helpen om op te vallen in elke sector, vakgebied of industrie. Van indrukwekkende templates tot het opstellen van een ijzersterke en overtuigende inhoud; deze selectie bevat onze meest gevraagde en succesvolle cv-voorbeelden. Laat je inspireren en vind de perfecte basis en inspiratiebron om jouw carrière naar een hoger niveau te tillen.

  Administratieve cv-voorbeelden

  Versterk je carrière met een cv dat je organisatorische vaardigheden en aandacht voor detail benadrukt. Vooral in deze sector is het belangrijk om precisie en professionaliteit uit te stralen. Onze voorbeelden helpen je om dit duidelijk over te brengen bij potentiële werkgevers. We laten zien hoe je jouw ervaring overtuigend kan presenteren om zoveel mogelijk kans te maken op dat felbegeerde sollicitatiegesprek.

  Callcenter medewerker

  Cv-voorbeeld callcenter medewerker

  3 goede cv-voorbeelden uitgelicht

  #1 Administratief medewerker cv-voorbeeld

  CV administratief medewerker

  #2 Student cv-voorbeeld

  cv voorbeeld student

  Dit is wat dit voorbeeld van een studenten-cv goed doet:

  • Wanneer je een student bent zonder veel relevante werkervaring, kun je vaak beter je opleidingen boven je werkervaring zetten. Dit is namelijk de grootste en belangrijkste prestatie is van de sollicitant op dat moment.
  • Het opleidingsgedeelte is goed uitgewerkt, waarbij belangrijke projecten worden genoemd en de behaalde resultaten daarvan worden uitgelicht. Als je wel veel werkervaring hebt is het voldoende om enkel de naam van de opleiding, de onderwijsinstelling en de datums te vermelden.
  • Ondanks weinig relevante werkervaring, wordt hier toch aandacht aan besteed en aangetoond dat de sollicitant wel degelijk belangrijke vaardigheden en ervaringen heeft opgedaan die relevant zijn voor de functie waarop gesolliciteerd wordt.

  #3 Leerkracht cv-voorbeeld

  cv onderwijs

  Dit is wat dit voorbeeld van een leerkracht-cv goed doet:

  • De werkervaring toont naast belangrijke taken, ook resultaten en prestaties (uitgedrukt in cijfers/percentages). Hiermee maak je jouw acties meetbaar en tastbaar. Dit maakt indruk op werkgevers, omdat het laat zien hoe goed de sollicitant in zijn werk was in plaats van te beschrijven wat hij allemaal voor verantwoordelijkheden had.
  • Er worden verschillende onderdelen toegevoegd die ook relevant kunnen zijn voor de gezochte functie (cursussen & talen). Zo wordt er een compleet beeld geschetst van de kwaliteiten van de sollicitant.

  Een cv maken aan de hand van een voorbeeld

  Jouw cv zal altijd bepaalde onderdelen moeten bevatten om te voldoen aan de ongeschreven regels. Een goed cv met de juiste onderdelen zal je helpen om jezelf te profileren als hoogwaardige, serieuze en complete kandidaat.

  Voorbeeld van een cv:

  cv-voorbeeld-structuur

  1. Contactgegevens: Vermeld hier de belangrijkste gegevens, zoals je naam, telefoonnummer, e-mailadres en adres. Een LinkedIn profiel en een foto zijn ook altijd aan te raden. Benoem ook andere relevante informatie, zoals een portfolio of rijbewijs.

  2. Persoonlijk profiel: Bovenaan het cv schrijf je een profiel van maximaal 5 regels. Hierin geef je een korte omschrijving van jezelf, je sterke punten en je toegevoegde waarde. Benoem ook zeker een aantal goede persoonlijke eigenschappen en vaardigheden die belangrijk zijn in de gezochte functie.

  3. Werkervaring: Het belangrijkste onderdeel van je cv. Focus je volledig op relevante ervaringen voor de betreffende functie. Schrijf over je behaalde successen in je vorige functies. Vermeld in de omschrijving 3 tot 6 opsommingstekens waarbij je belangrijke taken en prestaties uitlicht. Zorg dat je werkervaring goed aansluit bij de specifieke vacature.

  4. Opleidingen: Voor de meeste sollicitanten is het voldoende om de naam van de opleiding en een begin- en einddatum te benoemen. Heb je echter weinig tot geen werkervaring, werk dit onderdeel dan wat verder uit. Benoem bijvoorbeeld je gevolgde vakken, belangrijke projecten en eventueel je prestaties.

  5. Vaardigheden: Aan de hand van je vaardigheden kan een recruiter in één oogopslag zien of jij over de juiste kwaliteiten beschikt voor de betreffende functie. Benoem dus alleen vaardigheden die belangrijk zijn voor de functie die je zoekt. Het kan handig zijn om zowel persoonlijke vaardigheden (eigenschappen) als technische vaardigheden op te nemen.

  6. Aanvullende onderdelen: Voeg extra onderdelen toe die relevant zijn voor de functie. Denk aan: talen, stages, cursussen, nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk en hobby’s en interesses. Met deze onderdelen kun je jouw cv wat persoonlijker maken. Referenties hoor je niet tijdens de eerste sollicitatie op je cv te zetten.

  Tips om je cv te verbeteren

  1. Een cv maken is lastig. Onze voorbeeld cv’s kunnen je houvast en inspiratie geven voor het opstellen van je eigen cv. We benoemen telkens belangrijke kenmerken voor de specifieke functie die jij in je cv terug moet laten komen.
  2. Als je een cv zonder werkervaring maakt, werk dan je opleiding goed uit. Focus je op vaardigheden die belangrijk zijn in de baan waar je op solliciteert. Ook kun je andere vormen van ervaring benoemen, zoals nevenactiviteiten of vrijwilligerswerk.
  3. Voor vrijwel elke sollicitant geldt: één pagina is perfect, twee pagina’s is prima en 3 pagina’s is te lang (tenzij je 15 jaar of meer werkervaring hebt).
  4. Een mooi cv met een goede en overzichtelijke lay-out is belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je cv gemakkelijk te lezen is en belangrijke informatie snel gevonden kan worden. Zorg dus dat je cv goed leesbaar is door tussen elke sectie een witregel toe te voegen en een makkelijk leesbaar lettertype te gebruiken.
  5. Lees je cv een aantal keer door, zodat je zeker weet dat er geen spelfouten meer inzitten. Laat hem vervolgens een dagje liggen en lees hem de volgende dag nog een keer. Het helpt om je cv een keer te printen en ‘fysiek’ door te lezen.
  6. Verstuur je cv altijd als pdf-bestand. Dit voorkomt dat de opmaak van je cv verspringt.

  Veelgestelde vragen over cv-voorbeelden

  Wat is een cv-voorbeeld?

  Een cv-voorbeeld is een volledig ingevuld cv voor een specifieke functie door een eerdere werkzoekende of loopbaanadviseur. Het doel van een cv-voorbeeld is om je een algemeen idee te geven van hoe een goed cv er voor die specifieke functie hoort uit te zien. Het laat zien welke informatie je dient op te nemen en hoe het cv eruit moet zien.

  Waarom moet je een voorbeeld cv gebruiken?

  Je moet een cv-voorbeeld gebruiken als je het moeilijk vindt om woorden op papier te krijgen, als je zelden een cv hebt moeten maken of als je simpelweg een goed voorbeeld wil hebben voor de specifieke functie waarop jij solliciteert. Het laat zien welke informatie terug moet komen in je cv voor een bepaalde functie.

  Hoe moet een cv eruitzien?

  Een cv moet er goed en overzichtelijk uitzien, met voldoende witregels, ruime marges en een makkelijk leesbaar lettertype. Beperk je tot twee pagina’s en zorg ervoor dat alle informatie relevant en up-to-date is. Belangrijke secties zoals je werkervaring, opleiding en vaardigheden moeten duidelijk en logisch geordend zijn. Vergeet niet om je contactgegevens duidelijk te vermelden en zorg ervoor dat je cv geen spelfouten en grammaticale fouten bevat.