Home » Cv voorbeelden » CV-voorbeeld Front-end Developer

Cv-voorbeeld Front-end Developer

De wereld van IT en softwareontwikkeling verandert razendsnel. Het lijkt wel alsof er elke maand een nieuwe technologie of taal bijkomt die je onder de knie moet hebben. Een cv maken als web developer kan daarom uitdagend zijn. Als front-end developer is het jouw taak om een webdesign te vertalen naar een gebruiksvriendelijke applicatie. In dit artikel hebben we een goed cv-voorbeeld van een front-end developer opgesteld die belangrijke aspecten benadrukt. We kijken naar een goede opbouw en geven per onderdeel tips en adviezen.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe maak je een cv als front-end developer?

Als Front-end developer ben je verantwoordelijk voor de ‘voorkant’ (front-end) van de applicatie. Jij implementeert het zichtbare deel van de website of applicatie. Hierbij moet je er ook voor zorgen dat deze op verschillende apparaten en browsers werkt en er goed uitziet.

Een aantal belangrijke aspecten die in je cv als front-end developer terug moeten komen zijn:

 • Programmeertalen: Je ervaring met HTML, CSS en JavaScript. Kennis van TypeScript kan ook waardevol zijn.
 • Frameworks: Ervaring met front-end frameworks zoals React, Vue.js, Angular, of Svelte.
 • Responsive design: Vaardigheden in het ontwerpen en implementeren van webpagina’s die werken op verschillende apparaten en schermformaten.
 • Versiebeheer: Bekendheid met versiebeheer, zoals Git. Dit om je code effectief te beheren en samen te werken met andere ontwikkelaars.
 • CSS: Ervaring met CSS libraries zoals Tailwind, SASS of LESS en bouwtools zoals Webpack of Gulp. Dit is sterk afhankelijk van het bedrijf en de vacature.
 • Laadtijden: Kennis van technieken en ‘best practices’ voor het optimaliseren van de laadtijden en prestaties van webpagina’s.
 • Soft Skills: Naast de bovenstaande technische vaardigheden, moet je ook goed met collega’s kunnen samenwerken. Hiervoor moet je goed kunnen communiceren, oplossingsgericht zijn en je goed kunnen aanpassen.

Zorg dat je de vacature goed doorleest voordat je begint met het schrijven van je cv als front-end developer. Zeker als web developer kan de functie zeer verschillend zijn per bedrijf. Er zijn zelden twee bedrijven die exact dezelfde ‘tech-stack’ hebben. Het ene bedrijf werkt met React in combinatie met Tailwind, terwijl het andere bedrijf misschien wel werkt met Typescript, Svelte en SASS.

Elke functie heeft dus specifieke vereisten en verantwoordelijkheden en technologieën waar je mee moet kunnen werken. Pas je cv aan om te laten zien dat je de juiste kandidaat bent voor die specifieke functie. Gebruik het cv-voorbeeld uit dit artikel om inspiratie op te doen voor je eigen cv.

Pro Tip: Een andere reden om je cv telkens aan te passen aan de specifieke functie-vereisten, is het feit dat steeds meer bedrijven werken met ATS-software. Deze zoeken in je cv naar belangrijke trefwoorden uit de vacature. Als deze daar niet in vermeld staan, krijgt je cv een lage score en loop je het risico dat je niet uitgenodigd wordt op sollicitatiegesprek.

Voorbeeld: personalia

Het eerste wat je op je cv vermeld zijn je contactgegevens. Je zou ervoor kunnen kiezen om een korte cv-titel te schrijven, waarin je gelijk vermeldt met welke web-technieken jij ervaring hebt. Bijvoorbeeld:

 • “Gedreven Front-end developer met uitgebreide ervaring in React, NextJS, SASS en Tailwind

Uiteraard moet dit wel goed aansluiten bij de technologieën die het bedrijf gebruikt waar je solliciteert.

Naast je contactgegevens, kun je hier ook andere relevante informatie vermelden. Zeker als front-end developer kan het hebben van een portfolio een groot voordeel zijn. Op je eigen cv-website kun je uitgebreid jouw beste werk laten zien.

Een link naar je Github account kan relevant zijn als je bijdraagt aan Open Source projecten. Zelfs je Stackoverflow account kan relevant zijn als je veel vragen hebt beantwoord en daardoor een hoge reputatie hebt opgebouwd. Dit laat zien dat je in staat bent om complexe problemen te begrijpen, op te lossen en dit vervolgens ook nog in begrijpbare taal aan andere kant overbrengen.

Naam: Ruben Bosch

Functie: Front-end developer

Adres: Zonnelaan 46, 3544 EG, Utrecht

Telefoon: 06 – 21 64 87 99

E-mailadres: ruben_bosch@gmail.com

Geboortedatum: 11 november 1997

LinkedIn: /in/rubenbosch

Github: github.com/rubosch

Stackoverflow: /users/rubosch

Website: www.rubosch.com

Voorbeeld: persoonlijk profiel

In je persoonlijk profiel schrijf je een korte samenvatting van wie je bent en wat je kunt. Je stelt dus niet alleen jezelf voor, maar schrijft ook iets over je competenties. Als front-end developer is het belangrijk dat je laat zien dat je groot technisch inzicht hebt en dat je bekwaam bent in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke websites. Je begrijpt ‘responsive design’ en bent bekend met de laatste tools.

Het kan verleidelijk zijn om je profiel vol te zetten met jargon en technische termen, maar vergeet niet: het is belangrijk om onderscheidend te zijn. Wat maakt jou uniek als persoon? Welke vaardigheden of persoonlijke eigenschappen geven jou een voorsprong op de rest?

Als Front-end developer met meer dan 5 jaar ervaring ligt mijn passie bij het creëren van intuïtieve React/NextJS websites en applicaties. Hierbij zorg ik er altijd voor dat de website werkt op zowel desktop als mobiel. Ook implementeer ik de laatste technieken, zoals lazy-loading van afbeeldingen en caching-strategieën om de laadtijden van de websites en applicaties te optimaliseren. Met een scherp oog voor detail streef ik ernaar om zowel functionele als gebruiksvriendelijke applicaties te ontwikkelen, waarbij ik altijd de eindgebruiker en de klantbehoeften in het vizier houd.

Voorbeeld: werkervaring

Je werkervaring moet je zien als de broncode van je cv. Dit is de kern van je cv waarin je de werkgever moet zien te overtuigen dat jij de kandidaat bent waar ze naar op zoek zijn. Naast het beschrijven van je taken en verantwoordelijkheden, is het van belang dat je ook prestaties en resultaten benoemt.

Goed: Verhoogde de PageSpeed Insight-score van 20 naar 95 op desktop door het optimaliseren van code en het implementeren van lazy-loading en caching-strategieën.

Fout: Verantwoordelijk voor het optimaliseren van de snelheid van websites.

Front-end Developer, Cooders
april 2021 – Heden

 • Ontwikkelde en implementeerde websites en webapplicaties met HTML, CSS, JavaScript, React, NextJs in combinatie met Tailwind en SASS.
 • Werkte nauw samen met UX/UI-ontwerpers om de gebruiksvriendelijkheid van websites verder te optimaliseren.
 • Verhoogde de PageSpeed Insight-score van 20 naar 95 op desktop door het optimaliseren van code en het implementeren van lazy-loading en caching-strategieën.
 • Leidde een project voor het ‘refactoren’ van een groot project om te voldoen aan moderne webstandaarden.

Front-end Developer, SoftChip
augustus 2018 – maart 2021

 • Ontwikkelde grote corporate website en klantdashboards met behulp van React.
 • Bijgedragen aan het oplossen van technische problemen en het leveren van technische ondersteuning aan klanten.
 • Optimalisaties uitgevoerd zoals lazy loading, code splitting, en server-side rendering (SSR) met Next.js om de laadtijden met 30% te verbeteren.
Pro Tip: Als je weinig werkervaring hebt, focus je dan op je stage-ervaring en ga wat dieper in op je opleiding. Ook kun je je eigen projecten delen, problemen beschrijven waar je aan hebt gewerkt en hoe je deze hebt opgelost.

Voorbeeld: opleidingen

Om Front-end developer te worden is het niet altijd nodig om een formele opleiding te volgen. Tegenwoordig zijn er genoeg web developers die zichzelf hebben aangeleerd om efficiënte code te schrijven door middel van online cursussen. Toch kan het hebben van een relevante opleiding wel een voordeel zijn.

Zorg er dus voor dat je jouw specifieke opleiding (of de cursussen) benoemt waarmee je jouw vaardigheden als front-end developer hebt aangeleerd.

HBO ICT, Avans, Breda
september 2014 – juni 2018

Voorbeeld: vaardigheden

Bij het opsommen van je vaardigheden kun je een overzicht opnemen van alle relevante technologieën waar jij bekwaam mee bent (en die relevant zijn voor de functie). Daarnaast is het ook verstandig om een aantal goede persoonlijke eigenschappen te benoemen, zodat je ook laat zien dat je goed kunt functioneren op de werkvloer.

Technische vaardigheden

 • HTML, CSS, JavaScript
 • React, Angular, Vue.js, Svelte
 • Responsive webdesign
 • Cross-browser compatibiliteit
 • Git
 • Basis van SEO-principes
 • Website laadtijden
 • CSS-preprocessors (SASS, LESS)

Eigenschappen

 • Probleemoplossend vermogen
 • Communicatieve vaardigheden
 • Aandacht voor detail
 • Aanpassingsvermogen
 • Samenwerken
 • Tijdsmanagement
 • Kritisch denken
 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid

Aanvullende informatie toevoegen

Je cv kan nog sterker worden met aanvullende secties die je onderscheiden van andere kandidaten. Hier zijn enkele suggesties:

 • Open-source bijdragen: Als je hebt bijgedragen aan open-sourceprojecten, vermeld deze dan om je betrokkenheid en technische expertise te tonen.
 • Talen: Als je meerdere talen spreekt, vooral als ze relevant zijn voor de functie of het bedrijf, vermeld deze dan.
 • Persoonlijke projecten: Als je buiten je werk aan interessante projecten hebt gewerkt, zoals een mobiele app of een website, deel ze dan.
 • Certificaten: Voeg relevante certificaten toe die je hebt behaald.

Lay-out van je cv

Vooral als font-end developer weet je als geen ander dat de uitstraling van een applicatie enorm belangrijk is. Het bevordert de gebruiksvriendelijkheid waardoor gebruikers gemakkelijk door de website of applicatie kunnen navigeren. Dit principe is net zo relevant voor je cv; een goed ontworpen cv trekt de aandacht en helpt de recruiter om belangrijke informatie gemakkelijk te vinden. Als je moeite hebt met de lay-out, kun je overwegen om een cv-template te gebruiken. Dit kan je veel werk uit handen nemen en zorgen voor een professionele uitstraling.