Perfecte CV templates

CV templates ontworpen door experts die voldoen aan alle ‘ongeschreven’ regels. Maak indruk met een professioneel CV. Val op bij werkgevers met onze bewezen CV templates. Download, solliciteer en solliciteer met zelfvertrouwen!

Professionele CV templates; gegarandeerd succes

Een CV template is een document met een bepaalde opzet waar je zelf snel & gemakkelijk de benodigde informatie kunt invullen. De opmaak, design en stijl van het CV word je helemaal uit handen genomen en hoef je zelf geen aandacht aan te besteden.

Superhandig, aangezien de meeste (gratis) Word CV templates compleet uit elkaar vallen zodra je iets wil toevoegen of aanpassen. Maar niet de CV templates van lerensolliciteren.

Met lerensolliciteren kun jij je focussen op wat écht belangrijk is: de inhoud van je curriculum vitae.

Welk CV template moet ik kiezen?

We hebben momenteel 12 zorgvuldig ontworpen CV templates ontwikkeld die jij kan inzetten in de zoektocht naar je droombaan. We hebben keuze uit creatieve CV templates, maar ook een zakelijk CV of modern CV template vind je zeker terug.

Welk CV template jij moet gebruiken hangt af van het bedrijf waar je solliciteert. Solliciteer je op een creatieve functie (grafisch vormgever)? Ga dan voor een creatief cv template. Ben je juist aan het solliciteren op zakelijke functies (accountmanager), ga dan voor de professionele CV templates.

Hoe dan ook, Lerensolliciteren staat voor je klaar om jouw zoektocht in goede banen te leiden. Zo hebben we meer dan 80 blogs over elk onderwerp van je CV. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar onze blog over het maken van een CV.

Hoe ziet een goed CV-template eruit?

Een nieuwe baan opent een wereld aan mogelijkheden. Zonder een perfect CV kom je er helaas niet meer. Daarom is het gebruik van een moderne en professionele template voor je CV ook zo belangrijk. Maar hoe ziet een goed template eruit en waar moet deze aan voldoen?

Een goed template voor je CV moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het is een CV template waar voldoende marge wordt gebruikt.

 • Er worden genoeg witregels gebruikt om de verschillende secties van elkaar af te scheiden.

 • Er wordt een professioneel en modern lettertype gebruikt. Denk aan Arial, Verdana, Calibri, etc.

 • De regelafstand zit tussen de 1.15 en 1.4 om zo de leesbaarheid van het CV te bevorderen.

 • Er wordt subtiel gebruik gemaakt van kleuren (dus geen rood op groen, maar wel donkerblauw op wit).

 • Het licht de belangrijkste zaken van je CV keurig uit door deze bovenaan te plaatsen (vaak je werkervaring of opleiding).

 • Je contactgegevens staan op een prominente plek in je CV zodat recruiters precies weten hoe ze contact met jou kunnen opnemen.

 • Er is plek voor een foto of logo als je deze graag wil toevoegen.

 • Er wordt minimaal een marge van 1cm gehanteerd.

Bij het kiezen van jouw CV template zie je soms door de bomen het bos niet meer. Ons advies: kies een template waar je een goed gevoel bij hebt. Uiteraard moet het passen bij de functie. Als je solliciteert op advocaat of accountant, dan gebruik je een iets zakelijker en professioneler CV template. Als je solliciteert op een creatieve functie dan mag je ook een wat creatiever CV gebruiken. Uiteindelijk is de vormgeving zeker van belang, maar de inhoud staat voorop. Bekijk hieronder eens een voorbeeld van een premiun CV voorbeeld:

modern cv

Hoe vul je een CV template optimaal in?

Veel sollicitanten vinden het maken van een CV een pittige klus. Met onze CV maker proberen wij zoveel mogelijk struikelblokken uit handen te nemen. Zo ligt er een ijzersterke lay out van je CV die aan alle ongeschreven regels van werkgevers/recruiters voldoen. We laten precies zien welke onderdelen van jou verwacht worden in het template. Ook vind je bij elk onderdeel tips om deze zo goed mogelijk in te vullen.

Jouw CV is een sterk marketinginstrument. Met jouw CV probeer je jouw kennis en vaardigheden (jouw toegevoegde waarde) te verkopen aan het bedrijf waar je solliciteert. Hiervoor is het belangrijk dat jouw CV opvalt in de massa van sollicitanten.

Zorg dat je CV template tenminste de volgende onderdelen bevat:

 • Persoonlijke gegevens: Uiteraard moet een recruiter contact met jou kunnen opnemen om jou uit te nodigen op sollicitatiegesprek! Vermeld dus altijd je voor- en achternaam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Jouw nummer en e-mail zijn hierbij het belangrijkst.
 • Stukje over jezelf: Vrijwel elk CV template begint bovenaan met een klein stukje over jezelf (ook wel het persoonlijk profiel genoemd). Hierin vertel je in een paar regels meer over jezelf en wat jouw toegevoegde waarde is voor het bedrijf. Je mag jezelf hier best een beetje verkopen, maar vermijd standaardzinnen en dooddoeners als “Ik ben een harde werker”. Wees creatief!
 • Werkervaring: Geef een recruiter een CV en het eerste waar die naar kijkt is de werkervaring. Dit onderdeel is voor de meeste sollicitanten dus het belangrijkste onderdeel om goed te doen. Geef een overzicht van jouw meest relevante ervaring. Begin bovenaan met jouw meest recente werkervaring. Daarna de baan die je daarvoor had, en zo verder. Geen werkervaring? Lees dan: Een CV maken zonder werkervaring. Ben je student? Lees dan: CV maken als student.
 • Opleidingen: Na jouw werkervaring is het gebruikelijk om jouw opleiding(en) te benoemen. Heb je nog niet veel werkervaring en wil je jouw CV wat opvullen? Overweeg dan om jouw studierichting, specialisaties, vakkenpakket en afstudeeronderwerp te vermelden.
 • Vaardigheden: Ook vaardigheden horen zeker thuis op het curriculum vitae. Dit is het laatste ‘verplichte’ onderdeel. Hierin vermeld je jouw 5 belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt voor het uitvoeren van de functie waar je op solliciteert. Lees de vacaturetekst grondig door. Hierin staat namelijk precies waar het bedrijf naar opzoek is. We raden altijd aan om een aantal functie-specifieke vaardigheden te vermelden. Denk hierbij aan het gebruik van machines of het kunnen omgaan met bepaalde software. Daarnaast toon je ook wat soft skills, zoals samenwerken, communiceren en oplossingsgericht werken.

Hieronder vind je een schematische weergave hoe je een CV dient op te stellen:

CV opstellen

Extra onderdelen die je kunt opnemen

Naast de ‘verplichte’ onderdelen zijn er ook talloze extra onderdelen die je aan je CV template kunt toevoegen om het wat te personaliseren en meer ‘body’ te geven.

Hierbij kun je denken aan:

 • Een foto: Een foto is zeker niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. De mens is nou eenmaal visueel ingesteld. Daarnaast is het curriculum vitae al redelijk formeel. Een foto laat wat meer van jou als persoon zien.

 • Stages: Zeker als je nog niet veel werkervaring hebt kun je een apart kopje met een stage in je CV opnemen. Met onze CV templates gaat dit met één druk op de knop.

 • Cursussen & certificaten: Heb je een carrièreswitch gemaakt of gewoon relevante cursussen gevolgd die benoemingswaardig zijn? Dan kun je ook deze in een apart kopje op je CV plaatsen.

 • Hobby’s en interesses: Net als een foto laat je met een hobby wat meer van jezelf zien. Aanvoerder van het voetbalteam? Vind je het leuk om te hardlopen of marathons te lopen? Dan kun je dit vermelden.

 • Vrijwilligerswerk & nevenactiviteiten: Doe je naast je werk of studie nog bepaalde andere (relevante) activiteiten, bijvoorbeeld een bestuursjaar? Dan kun je dit op je CV template benoemen mits het relevant is voor de functie.

 • Referenties: Over het algemeen staan er geen referenties op CV templates. Hier wordt vaak pas later in de sollicitatieprocedure om gevraagd.

Het belangrijkste wat je moet onthouden is dat wat je toevoegt relevant moet zijn voor de functie waar je op solliciteert.

Hieronder zie je 2 CV voorbeelden met extra onderdelen eraan toegevoegd.

cv template

Wat zijn de voordelen van een CV template?

Het gebruik van een CV template kent een aantal handige voordelen die we hieronder verder zullen toelichten.

1. Snel & gemakkelijk

Onze gebruikers besparen uren aan tijd door gebruik te maken van een CV lay-out van Lerensolliciteren.

Jij moet je focussen op het vinden van een (nieuwe) baan, niet het bouwen en ontwerpen van een eigen CV template! Laat dat maar aan ons over.

Bespaar tijd door een perfect CV template te kiezen, vul hem in met onze handige online CV maker en download je CV in slechts 15 minuten.

Daarnaast weet je zeker dat je geen belangrijke informatie mist.

De ‘standaard’ onderdelen zitten er namelijk altijd in.

Doordat we werken met handige invulvelden kun jij snel & gemakkelijk een CV maken waarmee jij binnen no-time aan tafel zit bij een recruiter.

Je kunt met één klik nieuwe secties en onderdelen toevoegen om je CV helemaal naar je eigen hand te zetten.

2. Ontwikkeld door HR-experts

Onze CV templates zijn ontwikkeld in samenspraak met experts op het gebied van HR, solliciteren en CV’s.

Zo voldoen al onze CV templates aan de ‘ongeschreven regels’ en best practices van het moment.

Met onze bewezen CV templates hebben wij wereldwijd al duizenden sollicitanten aan een nieuwe baan geholpen!

3. Stijlvol & elegant CV lay-out

Uiteraard staat de inhoud van een CV voorop. Maar tegenwoordig wil het oog wat.

CV templates worden steeds creatiever vormgegeven.

Er wordt slim gebruik gemaakt van kleuren, contrast en kolommen om al jouw belangrijke informatie op een overzichtelijke en tevens stijlvolle manier te presenteren.

Ben je niet zo handig met Photoshop of Illustrator en heb je ook geen zin om een dure grafisch ontwerper in te huren? Dan is een CV template gebruiken dé perfecte oplossing.

Daarnaast val je ook direct op bij werkgevers. Dit in tegenstelling wanneer je van gratis CV templates gebruik maakt. Overal op het internet zijn gratis CV templates te vinden, en dat is nou net het probleem. Grote hoeveelheden sollicitanten solliciteren met hetzelfde CV template, met als resultaat dat je dus totaal niet opvalt.

4. Bewezen meer kans op een sollicitatiegesprek

Wij doen er alles aan om jou meer kans op een sollicitatiegesprek te bieden.

Naast het feit dat onze CV templates met experts zijn ontwikkeld, bieden wij talloze andere (gratis) tools en diensten om het solliciteren voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken:

 • Tientallen blogs over CV’s, carrière maken en solliciteren.
 • Instructievideo’s.
 • Een online CV maker waarmee je een professionele CV kan maken.
 • Social Media kanalen waar handige tips op gedeeld worden.
 • Tips van carrière-experts geïntegreerd in de applicatie om een perfect CV te ontwikkelen.

5. Tips van carrière-experts

Wanneer je in de applicatie terecht komt, kun je direct tips raadplegen van carrière-experts.

In deze tips staat per onderdeel beschreven wat er precies van jou verwacht wordt en waar je op moet letten. Ook vind je 12 CV voorbeelden die je als leidraad kunt gebruiken voor je eigen curriculum vitae.

10 tips voor het invullen van jouw CV template

 1. Wees op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in jouw branche/ vakgebied.
 2. Maak een opvallend CV door hem toe te spitsen op de vacature. Dat betekent dat je het beste je CV template per sollicitatie een beetje kunt aanpassen, zodat deze perfect aansluit op de wensen en behoeften van het bedrijf.
 3. Houd je CV kort & bondig. In de meeste gevallen moet een CV van 1 of 2 A4’tjes meer dan genoeg zijn.
 4. Bedenk welke onderdelen voor jou het belangrijkst zijn en besteed hier extra aandacht aan.
 5. Gebruik handige bulletpoints bij jouw omschrijvingen van werkervaring, opleidingen, etc. Hiermee maak je jouw CV overzichtelijk en leesbaar.
 6. Maak belangrijke prestaties in je CV dikgedrukt om de aandacht van de recruiter hierop te vestigen.
 7. Kies een CV template die volgens jou het beste aansluit bij de functie. Kijk bij het kiezen van een CV template naar het soort functie waar je op solliciteert en het bedrijf.
 8. Bedenk of kleuren en icoontjes geschikt en gebruikelijk zijn voor jouw branche. Voor een accountant waarschijnlijk niet. Voor een marketeer en grafisch vormgever wel.
 9. Laat je CV altijd door iemand anders nalezen. Soms zie je zelf de foutjes niet meer, waardoor een frisse blik geen kwaad kan.
 10. Sla op als .pdf. Een pdf bestand ziet er op elke computer precies hetzelfde uit waardoor dit een perfect bestandsformaat is voor je CV. Daarmee voorkom je dat er secties verspringen.

Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat jouw CV indruk maakt op werkgevers.

Een goed CV template gebruiken draagt daar al grotendeels aan bij, omdat veruit de meeste sollicitanten met saaie, generieke gratis Word templates solliciteren.

Daar is in eerste instantie niets mis mee, maar daarmee val je nou ook niet bepaald op als er 50 kandidaten op 1 functie hebben gesolliciteerd.

5 veelgemaakte fouten die je moet vermijden

Je kan van de meest prachtige CV templates gebruik maken, als je in een van de onderstaande valkuilen valt, maak je geen schijn van kans.

1. Spelfouten

Jouw CV moet er tiptop in orde uitzien. Dat bereik je natuurlijk al door gebruik te maken van perfecte CV templates, maar als deze vervolgens vol spelfouten staat hoef je geen telefoontje voor een sollicitatiegesprek te verwachten. Laat je CV beoordelen door een vriend/ vriendin of familielid.

2. Een niet relevant CV

Als vuistregel geldt dat je alleen relevante informatie in je CV behoort op te nemen. Je moet de werkgever immers overtuigen van je kwaliteiten. Een cursus pottenbakken als Accountmanager gaat je daar niet bij helpen. Zorg dus dat je CV aansluit bij de vacature.

3. Gebruik maken van gratis CV templates

Met een gratis CV is in beginsel natuurlijk niks mis mee. Maar zoals eerder ook al vermeld is het probleem dat je juist moet opvallen bij werkgevers. Voor slechts het geld van een kopje koffie heb je al een premium CV waar je dit mee bereikt. Daarnaast bespaard een premium CV je ook zeeën van tijd.

4. Een onoverzichtelijk CV template

Het CV template die je gaat gebruiken moet natuurlijk goed leesbaar en overzichtelijk zijn. Bij elke sollicitatie is een strak CV vereist.

5. Gebruik CV templates die aansluiten bij je functie

Verschillende functies vragen om verschillende ‘soorten’ CV templates. Een zakelijke functie vraagt om gebruik van een zakelijk CV template. Creatieve functies vragen juist om een creatief CV. Probeer dus wat onderzoek te doen naar het bedrijf om dit voor jezelf te bepalen. Als je het niet weet, maak dan gebruik van moderne CV templates (in plaats van een traditioneel CV). Die zijn over het algemeen altijd goed. Dit zijn CV templates die goed overzichtelijk zijn en slim van kleur gebruik maken.

Wat is het beste CV template?

Helaas bestaat er geen ‘one size fits all’ bij CV templates. Een ijzersterk CV is er een die aansluit op jou als persoon en op de functie waar je op solliciteert. Als er een beste CV template zou zijn dan zouden alle sollicitanten hier gebruik van maken (en dan val je weer niet op). Zolang jij tevreden bent en een mooi CV hebt gemaakt komt het bijna altijd vanzelf goed.

CV voorbeelden

Om je alvast op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal goede CV voorbeelden bijgevoegd. Bekijk deze CV voorbeelden goed. Onderstaande CV voorbeelden kun je als handvat gebruiken bij het maken van je eigen CV.

Creatief CV voorbeeld

creatief cv template

Professioneel CV voorbeeld

professioneel cv template

Zakelijk CV voorbeeld

zakelijk cv template

Modern CV voorbeeld

modern cv template

Simpel CV voorbeeld

simpel cv template

Gebruik maken van een CV maker

Met een CV maker is het heel gemakkelijk om eenvoudig een goed CV op te stellen. Wij hebben zelf ook een handige tool hiervoor ontwikkeld. Met onze CV maker maak jij een CV waarmee je sneller aangenomen wordt.