Home » Cv voorbeelden » Cv-voorbeeld Makelaar

Cv-voorbeeld Makelaar

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de makelaardij en kun je wel wat hulp gebruiken met het maken van een correct en passend cv? In deze blog lees je meer over alle elementen die noodzakelijk zijn bij het maken van een passend makelaars cv. Samen met de tips en voorbeelden heb je dé hulpmiddelen in handen om jezelf te onderscheiden van de concurrentie.

creatief-cv-voorbeeld

Wat doe je als makelaar?

Als je werkzaam bent in de makelaardij ben je een professional in de vastgoedsector. Over het algemeen ben je verantwoordelijk voor de bemiddeling bij de aan- en verkoop van huizen en de huur en verhuur van woningen. Jouw taak is om te taxeren, onderhandelen, overeenkomsten op te stellen en informatie te geven. Ook is het een mogelijkheid dat je je richt op de zakelijke markt en je voornamelijk bezighoudt met bedrijfspanden, fabrieken en winkels.

Als makelaar fungeer je vaak als tussenpersoon en zijn er diverse sectoren waarin je je kunt specialiseren. Functies waaraan je kunt denken zijn aankoopmakelaar, verkoopmakelaar, taxateur en vastgoedmakelaar.

Hoe schrijf je een cv als makelaar?

Als makelaar sta je elke dag in contact met klanten, je bouwt relaties op en helpt ze bij de bemiddeling van woningen. Daarbij hoort ook het voeren van onderhandelingen namens je klanten, met als doel om het best mogelijke eruit te halen. Hierbij is het van belang dat je ook enige juridische kennis hebt. Wanneer je goed wilt adviseren en taxeren is het van belang de huidige (vastgoed)markt continue in de gaten te houden. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarom een belangrijke vaardigheid voor een makelaar. Zorg er bij het schrijven van je cv voor dat dit duidelijk naar voren komt.

Als het tijd is voor een nieuwe werkgever, is het belangrijk om de vacature waarop je gaat solliciteren goed door te nemen. Het kan zijn dat je je wil gaan richten op een andere specialisatie waarbij net andere taken en verantwoordelijkheden van belang zijn dan je gewend bent. Daarom is het goed om helder te hebben wat de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn van de functie waarop je gaat solliciteren. Laat de overeenkomsten tussen de belangrijkste vereisten van de werkgever en je eigen kwaliteiten naar voren komen op je cv.

Personalia

Het vermelden van je personalia is de eerste stap bij het schrijven van een cv. Door het toevoegen van deze informatie weet een potentiële werkgever met wie hij te maken heeft en hoe je te bereiken bent. Voeg daarom tenminste je voor- en achternaam, je adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum toe. Indien je in het bezit bent van LinkedIn kun je dit hier ook toevoegen. 

Aangezien je als makelaar dagelijks in contact staat met anderen, kan het bijvoegen van een zakelijke foto bovenaan je cv van toegevoegde waarde zijn. Als makelaar ben je veel op pad, daarom kan het raadzaam zijn om te benoemen of je in het bezit bent van een rijbewijs.

Voorbeeld:

Naam: Angelique van Waal

Functie: Makelaar

Adres: Boven Zevenwouden 49, 3524 CK, Utrecht

Telefoon: 06 – 50 14 04 95

E-mailadres: angeliquevanwaal@live.nl

Geboortedatum: 31-01-1995

Rijbewijs: B, C

LinkedIn: /in/angeliquevanwaal

Persoonlijk profiel

Vervolgens is het tijd om aan de slag te gaan met het schrijven van een persoonlijk profiel. Dit is een tekst van maximaal 5 zinnen, waarin je kort vertelt wie je bent en vat je samen waarom jij door je kennis, ervaring en vaardigheden geschikt bent als makelaar. Het is nu niet de taak om huizen te verkopen, maar jezelf op een unieke manier te verkopen.

Makelaars moeten uitstekende communicatieve vaardigheden bezitten om te kunnen fungeren als tussenpersoon. Daarnaast is het essentieel om kennis te hebben van de juridische wetgeving om overeenkomsten succesvol en volgens de regels af te ronden. Ook het hebben van een basiskennis over vastgoed en het bijhouden van alle trends in de markt zijn enkele kwaliteiten die belangrijk zijn voor makelaars.

Als toegewijd makelaar met ruim vijf jaar werkervaring heb ik mijn passie gevonden in het zakelijke domein. Ik zet al mijn enthousiasme en kennis in om klanten te helpen bij de aankoop van kantoorpanden. De markt in Utrecht e.o. ken ik goed, waardoor ik een uitstekende onderhandelingspositie heb. Door mijn integriteit, het opbouwen van langdurige relaties met klanten en het geven van eerlijk advies ben ik continue in staat de aankoop succesvol af te ronden.

Werkervaring

De volgende stap is één van de belangrijkste onderdelen van het cv, namelijk het toelichten van je werkervaring. In dit kopje vermeld je stuk voor stuk alle relevante banen, waarbij je niet alleen je functie, werkgever en start- en einddatum vermeld, maar ook licht je behaalde successen toe. Dit doe je door concreet te zijn over je prestaties en het te onderbouwen met cijfers of percentages. Vergeet niet om je meest recente baan bovenaan te vermelden.

Heb je nog niet denderend veel werkervaring opgedaan? Denk dan eens na over mogelijk andere ervaringen die ook relevant kunnen zijn en vermeld deze ook op je cv. Als je tijdens je studie als verkoper in een elektronicawinkel hebt gewerkt, laat het zien dat je toen al verkoopervaring en klantcontact hebt opgedaan. Dit zijn, zoals je eerder hebt kunnen lezen, ook belangrijke vaardigheden voor makelaars.

Aankoopmakelaar bij Oude Gracht Makelaardij, Utrecht
september 2020 – Heden

 • Vastgoed contracten opstellen.
 • Klanten werven en relaties onderhouden.
 • Lid van het managementteam.
 • Verantwoordelijk voor 30% meer verkoopomzet binnen het zakelijk domein.
 • Klanten begeleiden bij het aankoopproces.

Makelaar bij Huis aan Huis Makelaars, Houten
januari 2018 – augustus 2020

 • Intakegesprekken voeren met nieuwe klanten.
 • Administratieve afhandeling van verkoopcontracten.
 • Verkoopcontracten opstellen.
 • Taxatie van winkelpanden.
 • Implementatie nieuw contractsysteem, wat resulteerde in een 5% snellere doorloop.

Opleidingen

Als makelaar kun je aan de slag zonder diploma, omdat het makelaarsvak geen beschermt beroep is. Als je echter wel een opleiding hebt afgerond, zoals de HBO-opleiding ‘Vastgoed en Makelaardij’, dan staat dit natuurlijk uitstekend op je cv. Vervolgens kun je jezelf certificeren en inschrijven als geregistreerd makelaar.

Op je cv benoem je je gevolgde opleiding, waarbij je ook het opleidingsinstituut en maand/jaar van starten en afronden vermeldt.

Vastgoed en Makelaardij (HBO), Hogeschool Rotterdam
september 2014 – september 2018

Cursussen en certificaten

Je kunt je expertise binnen de makelaardij continue ontwikkelen door relevante cursussen te volgen. Wanneer je hebt besloten om te solliciteren is het zeer relevant om gevolgde cursussen en behaalde certificaten te vermelden op je cv. Dit kan dé doorslag geven voor potentiële werkgevers om voor jou te kiezen, omdat je je hiermee onderscheidt van de rest van de sollicitanten.

Cursussen

 • Taxatie (2022)
 • Onderhandelingsvaardigheden (2019)

Vaardigheden

Als makelaar is het belangrijk om bepaalde vaardigheden te bezitten om je vak goed uit te oefenen. Werkgevers verwachten dat je uitblinkt in bepaalde vaardigheden, dat maakt jou ook uniek als persoon en makelaar. Het is dan ook belangrijk dat je relevante vaardigheden terug laat komen op je cv. Dit kun je vermelden in een kort lijstje van maximaal 10 vaardigheden.

 • Juridische kennis
 • Communiceren
 • Samenwerken
 • Onderhandelen
 • Taxeren
 • Communicatief vaardig
 • Netwerkvaardigheden
 • Marktkennis
 • Klantgericht
 • Commerciële instelling
 • Probleemoplossend vermogen
 • Luistervaardigheid
 • Flexibel

Maak je cv compleet met extra onderdelen:

Je cv bezit nu alle noodzakelijke onderdelen, toch kun je je cv aanvullen met extra onderwerpen. Je kunt de lijst met extra onderdelen zolang maken als je zelf wilt, maar het is belangrijk om enkel extra onderdelen toe te voegen die relevant zijn voor de functie. Je kunt hierbij denken aan de volgende extra onderdelen:

 • Stages: Stages voeg je toe als je nog weinig relevante werkervaring hebt opgedaan of net bent afgestudeerd.
 • Talen: Als makelaar kan het voorkomen dat je werkt met internationale klanten of voor niet Nederlandstalige klanten op zoek gaat naar een woning. In zo’n geval is het toevoegen van dit kopje aan je cv relevant.
 • Hobby’s en interesses: Door het toevoegen van hobby’s en interesses aan je cv krijgt een recruiter een betere indruk van hoe jij als persoon bent en of jij een goede aanvulling bent binnen het team.

Hoe val je op met jouw makelaar cv?

Jouw makelaars cv is nooit af. Dat komt omdat je bij elke sollicitatie kritisch naar je cv moet kijken. Het is belangrijk dat je cv relevant is voor de vacature waarop je solliciteert. Elk bedrijf is anders en legt nadruk op andere kwaliteiten. Daarom is het van belang dat je de vacaturetekst goed doorleest en je cv aanpast als dat nodig is. Maak je cv zo relevant mogelijk en val op.

Vormgeving van je cv

In dit cv-voorbeeld heb je goede adviezen en tips kunnen lezen die je zullen helpen bij het opstellen van je eigen cv. Als de tekst van je cv af is, is het ook belangrijk om naar de vormgeving van je cv te kijken. Een fris en professioneel opgemaakt cv kunnen je kansen op de baan vergroten. Als je je cv afraffelt zal een recruiter dat snel genoeg zien en je mogelijk niet uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Maak bijvoorbeeld gebruik van cv-templates om te zorgen voor een cv die qua vormgeving al tiptop in orde is. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je cv te vullen door alle eerdergenoemde bouwstenen te verwerken en je bent klaar om potentiële werkgevers te doen verwonderen met jouw cv.