Home » Cv voorbeelden » Cv-voorbeeld Dierenverzorger

Cv-voorbeeld Dierenverzorger

Als dierenverzorger (de naam zegt het al), verzorg je dieren. Dit kan zijn in een dierentuin, laboratorium of een dierenasiel. Zo is een dierenverzorger verantwoordelijk voor de verzorging van allerlei verschillende dieren. Om bij de werkgever aan te kunnen geven dat je gekwalificeerd bent om voor dieren te zorgen, heb je een professioneel cv nodig. In deze blog lees je dan ook precies hoe je een goed cv maakt als een dierenverzorger.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als dierenverzorger?

Een dierenverzorger is een persoon die dieren verzorgt. De algemene verantwoordelijkheden van een dierenverzorger zijn het voeren van dieren, schoonmaken van de verblijven, de gezondheid van de dieren observeren en het toedienen van medicijnen. Natuurlijk kunnen je verantwoordelijkheden afwijken afhankelijk van de specifieke omgeving waarin je werkt. Je voert wellicht andere taken (naast de basistaken) uit bij een asiel dan in een dierentuin.

Bij het schrijven van je cv moet je jouw passie en affiniteit met dieren proberen over te brengen op de potentiële werkgever. Je passie voor het verzorgen van dieren en jouw expertise moeten naar voren komen. Ook moet je jouw specialisaties benoemen indien deze relevant zijn. Ben je bijvoorbeeld bevoegd om voor gevaarlijke diersoorten te zorgen zoals een leeuw of een tijger, benoem dit dan.

Tijdens het schrijven van je cv moet je goed de vacature lezen. Bekijk goed in welke omgeving je komt te werken. Het werken in een dierentuin, een laboratorium of asiel zijn vaak toch echt verschillende functies met elk belangrijke taken en verantwoordelijkheden.

Personalia

Naast het opschrijven van je expertise is het belangrijk om je persoonlijke gegevens correct te vermelden op je cv. De belangrijkste gegevens die op je cv moeten staan zijn: voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en je geboortedatum.

Vergeet niet een foto op je cv te zetten, zo geef je de werkgever een indruk wat voor persoon je bent. Zet eventueel ook de link naar je LinkedIn profiel op je cv. Is jouw LinkedIn profiel niet gevuld of al jaren niet meer in gebruik, laat deze dan van je cv af of werk hem eerst bij.

Naam: Lisa Groothuizen

Functie: Dierenverzorger

Adres: Spireastraat 108, 2563 ST Den Haag

Telefoon: +316 23 45 67 89

E-mailadres: lisa.groothuizen@outlook.nl

Geboortedatum: 03-04-1994

LinkedIn: /in/lisagroothuizen

Persoonlijk profiel

Jouw persoonlijk profiel is een stukje tekst die jou als persoon omschrijft. Dit is belangrijk om de potentiële werkgever een indruk te geven over wat voor persoon jij bent. Leg hierin uit wat jouw passie is, wat jouw drijfveer is, wat jouw interesses zijn en wat je zou willen bereiken in jouw carrière. Zo is het voor een dierenverzorger belangrijk dat je van dieren houdt en er niet bang voor bent. Ook is het belangrijk dat je weet hoe je met dieren om moet gaan en dat je hierin ervaring hebt opgedaan. Deze informatie is dan ook slim om op te nemen in je persoonlijk profiel.

Als dierenverzorger ben ik gepassioneerd over het welzijn van dieren en toegewijd aan hun zorg en comfort. Mijn liefde voor dieren heeft me gedreven om te streven naar uitstekende zorg, waarbij ik aandacht besteed aan hun fysieke en emotionele behoeften. Met een achtergrond in diergeneeskunde en ervaring in het omgaan met diverse diersoorten, ben ik vastberaden om een positieve impact te maken en een veilige, gezonde en gelukkige omgeving te bieden voor alle dieren waarvoor ik zorg.

Werkervaring

Het belangrijkste onderdeel van je cv is jouw werkervaring. In het werkervaring kopje beschrijf je jouw relevante werkervaring. Hierin neem je alle relevante werkervaring op waarbij je begint met je meest recente baan. Je prestaties schrijf je op en druk je uit in cijfers en percentages (als dat mogelijk is). Wanneer je dit doet laat je concreet zien wat voor toegevoegde waarde jouw prestaties hadden.

Heb je minder werkervaring? Ga dan in op ervaringen die ook relevant kunnen zijn voor de functie. Zo kan de baan als hondenuitlater ook relevant zijn. Hierbij verzorg je de dieren wellicht niet maar is je verantwoordelijkheid wel het welzijn van de honden. Dit is dan ook belangrijk bij het solliciteren voor de functie dierenverzorger. Ook kan het werken in een dierenwinkel relevant zijn.

Dierenverzorger, Dierenasiel Pets Place
juni 2019 – Heden

 • Zorg voor dagelijkse verzorging van dieren, inclusief voeding, hydratatie en het bieden van fysieke en emotionele ondersteuning.
 • Voerde veterinaire behandelingen uit onder toezicht van de dierenarts, zoals het toedienen van medicatie en het verzorgen van wonden.
 • Beheerde het adoptieproces, inclusief het screenen van potentiële adoptanten en het begeleiden van adopties.
 • Onderhouden van schone en hygiënische leefomstandigheden voor dierenverblijven en faciliteiten.
 • Vrijwilligers en stagiaires getraind in de dierenverzorging en asielprotocollen.

Assistent Dierenverzorger, Happy Tails
oktober 2016 – juni 2019

 • Assisteerde bij de dagelijkse zorg van dieren, waaronder honden, katten, konijnen en knaagdieren.
 • Beheerde de voedingsschema’s en medicatie voor speciale behoeften van dieren.
 • Organiseerde en leidde educatieve evenementen voor scholen en bezoekers om bewustzijn te vergroten over dierenwelzijn.
 • Samengewerkt met het team om adoptieprocessen te stroomlijnen en de overgang van dieren naar nieuwe huizen te vergemakkelijken.
 • Hield toezicht op de dagelijkse schoonmaak en onderhoud van dierenverblijven en faciliteiten.

Opleidingen

Voor dierenverzorgers zijn er geen specifieke opleidingseisen, maar sommige bedrijven vragen wel een diploma als vereiste. Als dit geen vereiste is kan het hebben van een relevant diploma wel jouw kansen vergroten. Ook wanneer je minder werkervaring hebt, is het slim om het kopje opleidingen wat uitgebreider te maken. Neem bepaalde projecten op, een specialisatie, of een afgerond afstudeerproject dat relevant is.

Dierwetenschappen, Wageningen University & Research
september 2014 – september 2016

Bachelor dierwetenschappen
september 2011 – september 2014

Cursussen en certificaten

Wanneer je bepaalde cursussen of certificaten hebt behaald kan je een kopje ervan maken. Hierin neem je op welke extra cursussen je hebt gevolgd of welke certificaten je hebt behaald. Hier zijn een aantal voorbeelden van verdiepende certificeringen die je kunt behalen:

 • Dieren- EHBO en eerste hulp
 • Gedragskunde voor dieren
 • Voedingsadviseur voor dieren
 • Dierenverzorging bij specifieke soorten
 • Dierenwelzijn en ethiek

Vaardigheden

Omdat werkgevers altijd op zoek zijn naar bepaalde vaardigheden is het belangrijk dat je deze op je cv vermeld. Deze kan je vaak ook terugvinden in de vacature, lees deze daarom ook goed door. Hier zijn een aantal belangrijke vaardigheden voor een dierenverzorger:

 • Kennis van dieren
 • Fysieke fitheid
 • Observerend vermogen
 • Liefde voor dieren
 • Probleemoplossend vermogen
 • Stressbestendigheid
 • Veiligheidsbewustzijn
 • Communicatieve vaardigheden
 • Flexibiliteit

Maak je cv compleet met extra onderdelen:

Alle belangrijke onderdelen staan nu op je cv. Natuurlijk kan het geen kwaad om extra onderdelen op je cv te zetten. Dit doe je om de werkgever een beter beeld te geven wie je bent en om eruit te springen tegenover de andere kandidaten.

Zet onder een kopje neer dat je verschillende talen kan spreken, dat je vrijwilligers werk hebt uitgevoerd of dat je bepaalde artikelen over dieronderzoek hebt gepubliceerd.

Hoe val je op met jouw dierenverzorger cv?

Elke vacature is anders en elke werkgever heeft andere verwachtingen. Daarom is het belangrijk dat je goed de vacature doorleest en bekijkt hoe je jouw cv kan aansluiten op de vacature. Kijk naar de uitstraling van het bedrijf en welke toon het bedrijf heeft. Stel op basis van die informatie jouw cv op.

Vormgeving van je cv

Naast de inhoud van je cv moet je cv er ook netjes uit zien. Met een rommelig cv kom je niet ver. Zorg daarom voor een mooie lay-out om je cv overzichtelijk te houden en er aantrekkelijk uit te laten zien. Als je dit onderdeel lastig vindt kan je altijd gebruik maken van cv-templates.