Home » Cv voorbeelden » Cv-voorbeeld Dierenartsassisten

Cv-voorbeeld Dierenartsassistent

Als dierenartsassistent is je rol in de dierengezondheidszorg essentieel. Het hebben van een professioneel CV om deze belangrijke vaardigheden en ervaringen te tonen, is minstens net zo belangrijk. Lees verder om te leren hoe je jouw CV kunt optimaliseren en je carrière in de diergeneeskunde verder kunt brengen.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als Dierenartsassistent

Als dierenartsassistent ben je de ruggengraat van elke dierenkliniek. Je assisteert bij medische ingrepen, voert laboratoriumtesten uit, biedt algemene zorg aan patiënten en bent het eerste aanspreekpunt voor eigenaren. Je moet goed zijn in communicatie, multitasking en het veilig hanteren van dieren. Dit zijn de aspecten die je in je cv wil laten zien.

Een sterke cv voor een dierenartsassistent betekent dat je je kernvaardigheden en ervaring op een duidelijke, gemakkelijk leesbare manier moet presenteren. Focus op jouw technische vaardigheden, zoals veetransport en laboratoriumonderzoek, maar vergeet ook niet om je soft skills te tonen zoals overzicht houden en patiëntenzorg.

Om een goed cv te schrijven, is het belangrijk dat je de specifieke functie-eisen goed begrijpt. Wat zijn de vereiste taken en verantwoordelijkheden voor deze specifieke functie? Let nauwkeurig op de geselecteerde woorden en vakjargon, en zorg ervoor dat jouw cv aansluit bij wat er gevraagd wordt. Zo verhoog je de kans om opgemerkt te worden door de recruiter.

Personalia

Het is van groot belang om je persoonlijke gegevens duidelijk weer te geven aan de bovenkant van je CV. Dit gedeelte omvat je volledige naam, telefoonnummer, e-mailadres en adresgegevens. Op deze manier kan de potentiële werkgever op een snelle en efficiënte manier contact met je opnemen, mochten ze onder de indruk zijn van je kwalificaties en ervaring.

Als dierenartsassistent wordt vaak een representatieve uitstraling verwacht. Overweeg daarom om een professionele en representatieve foto toe te voegen aan je personalia sectie. Dit bied je de kans om een sterke eerste indruk te maken.

Naam: Lotte de Boer

Functie: Dierenartsassistent

Telefoonnummer: 06 – 46 77 31 26

E-mail: lotte.deboer@email.com

Adres: Keramiekstraat 155, 5935 TH, Meppel

Geboortedatum: 19-10-1992

Persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel op je CV is je kans om een sterke eerste indruk te maken. Het is een manier om je competenties en unieke eigenschappen kort en bondig te presenteren, en staat doorgaans bovenaan je CV, onder je contactgegevens.

Als dierenartsassistent is het belangrijk om in je persoonlijk profiel je empathie en liefde voor dieren te vermelden, evenals je technische vaardigheden. Denk hierbij aan jouw ervaring met veterinaire procedures en jouw vermogen tot kalmeren en hanteren van dieren in stressvolle situaties.

Wees onderscheidend. Probeer duidelijk te maken wat jou uniek maakt als persoon en hoe dat bijdraagt aan de functie.

Als een toegewijde dierenartsassistent met een passie voor diergeneeskunde, heb ik een uitstekend aanpassingsvermogen aan verschillende situaties en ben ik in staat om alle soorten dieren met liefde en verzorging te behandelen. Ik ben gekwalificeerd in het ondersteunen van dierenartsen met complexe veterinaire procedures, waarbij ik mijn technische vaardigheden en geduld inzet voor het welzijn van de dieren.

Werkervaring

Werkervaring is de kern van je cv. Voeg op jouw dierenartsassistent cv hier alle relevante posities toe, beginnend met de meest recente.

Vermeld waar mogelijk niet alleen je taken en verantwoordelijkheden, maar ook je belangrijkste prestaties. Probeer deze te kwantificeren; nummers en cijfers bieden tastbare bewijzen van je succes.

Heb je weinig werkervaring om te melden? Kijk verder dan formele banen. Probeer andere relevante ervaringen te vermelden die je technische en interpersoonlijke vaardigheden als dierenartsassistent demonstreren. Elk stukje ervaring telt, vooral als het je unieke deskundigheid en toewijding aan het welzijn van dieren onderstreept.

Dierenartsassistent, Heilige Hart Dierenkliniek
april 2017 – Heden

 • Assisteerde dierenartsen bij het uitvoeren van diverse chirurgische ingrepen.
 • Bekend met gangbare instrumenten en materialen nodig voor diergeneeskundige procedures.
 • Beheerde een efficiënte planning en coördinatie van patiënten, waardoor de wachttijd met 20% is verminderd.
 • Vergrootte klanttevredenheid door doeltreffende communicatie en empathie tijdens moeilijke tijden voor dierengenoten.

Dierenartsassistent, Dierenhulp zonder Grenzen
oktober 2013 – maart 2017

 • Bood alle dagelijkse zorg voor dieren in de opvang, waaronder voeding, schoonmaken en basisverzorging.
 • Voerde basisdiergezondheidscontroles uit, zoals temperatuurmetingen, hartslag en gewichtsbeoordelingen.
 • Beheerde de administratie voor alle dieren in de opvang, inclusief medische dossiers en adoptiepapierwerk.
 • Assisteerde bij het trainen van nieuwe vrijwilligers.

Opleidingen

Om dierenartsassistent te worden is een specifieke opleiding wel nodig. Het werk van een dierenartsassistent vereist namelijk flinke kennis over dieren en de werkzaamheden binnen een dierenartspraktijk. Als je solliciteert op deze functie, is het belangrijk om de specifieke opleiding te benoemen die je hiervoor hebt gevolgd.

Ben je pas afgestudeerd of heb je nog niet veel werkervaring als dierenartsassistent? Dan kan het raadzaam zijn om iets uitgebreider over je opleiding te vertellen. Vertel bijvoorbeeld over afgeronde projecten die relevant zijn voor de functie, specialisaties binnen jouw opleiding of belangrijke vakken.

Hieronder volgt een voorbeeld van hoe je jouw opleiding kan weergeven in je CV:

MBO Dierenartsassistent Paraveterinair, Groenhorst College
september 2009 – juli 2013

Cursussen en certificaten

Het behalen van certificaten en het volgen van cursussen zijn geweldige manieren om je leergierigheid en toewijding aan continue professionele groei te laten zien. Je geeft hiermee aan dat je de drive hebt om jezelf te blijven ontwikkelen en bij te blijven in je vakgebied.

Er zijn verschillende interessante en verdiepende cursussen die geschikt zijn voor een dierenartsassistent. Het volgen van deze cursussen kan een waardevolle aanvulling zijn om je skills en expertise te verbreden. Het kan je helpen om je kennis op peil te houden en om de nieuwste technieken en ontwikkelingen in de dierenzorg te leren.

Hier zijn een aantal relevante cursussen voor de functie van dierenartsassistent:

 1. Veterinaire Eerste Hulp
 2. Diergeneeskunde voor Dierenartsassistenten
 3. Certificaat Dierenverzorging
 4. Diergedrag en Dierenwelzijn
 5. Veterinaire farmacologie

Neem de tijd om te overwegen welke cursussen en certificaten het meest relevant zijn voor je carrièredoelen en welke je je professionele ontwikkeling het beste ondersteunen.

Vaardigheden

Vaardigheden zijn een cruciaal onderdeel van je cv. Juist voor de functie van dierenartsassistent zullen werkgevers bepaalde vaardigheden verwachten. Deze moeten dan ook zeker terugkomen op jouw cv. Denk goed na over welke vaardigheden belangrijk zijn voor het goed uitvoeren van deze functie. Raadpleeg ook de vacature om te kijken naar specifieke vereiste vaardigheden.

Voor de functie van dierenartsassistent zijn de volgende vaardigheden relevant:

 1. Diergeneeskundige kennis
 2. Communicatievaardigheden
 3. Patiëntenzorg
 4. Administratieve vaardigheden
 5. Stressmanagement
 6. Kennis van veterinaire software
 7. Basis dierengedrag begrip
 8. Fysieke kracht en uithoudingsvermogen
 9. Aandacht voor detail
 10. Klantenservice

Maak je cv compleet

Op dit moment bevat je cv alle essentiële onderdelen om een krachtig beeld van je loopbaan, skills en academische achtergrond te geven. Echter, afhankelijk van de rol waar je naar solliciteert, is er vaak ruimte om dit enigszins aan te passen en aanvullende secties toe te voegen. Deze extra onderdelen kunnen je cv versterken en jou laten opvallen ten opzichte van andere kandidaten.

Voor het vakgebied van dierenartsassistent, zijn er diverse specifieke onderdelen die je wellicht zou kunnen toevoegen aan je cv. Het zijn factoren die potentiële werkgevers een completer beeld geven van je ervaringen, capaciteiten en belangen die voor de functie relevant zijn.

Bijvoorbeeld, je kan een sectie maken waarin je vrijwilligerswerk dat je gedaan hebt met dieren benadrukt. Misschien heb je bij een dierenasiel of een dierenreddingsorganisatie gewerkt? Deze ervaringen tonen je passie en betrokkenheid bij het veld aan.

Onthoud dat elke aanvullende informatie die relevantie heeft voor de functie nuttig is om te benoemen. Dit biedt de kans om je passie en toewijding voor de diergeneeskunde te tonen, en onderscheid je als een unieke kandidaat.

Hoe val je op met jouw Dierenartsassistent cv?

Zorg ervoor dat jouw cv voor de functie van dierenartsassistent opvalt door het echt specifiek te maken voor elke baan waarop je solliciteert. Hoewel de kerntaken voor een dierenartsassistent overal gelijk kunnen zijn, heeft elk bedrijf vaak een specifieke invulling van de functie. Daarom is het essentieel dat je cv aansluit bij de specifieke vacature.

Het is dus verstandig om elke keer als je solliciteert je cv aan te passen en te vernieuwen. Stem je vaardigheden, ervaringen en certificaten nauwkeurig af op de vereisten van de vacature. Door deze methode te volgen, toon je aan dat je niet alleen gekwalificeerd bent, maar ook dat je aandacht en zorg besteedt aan je sollicitatie. Selecteer de meest relevante informatie voor de functie en presenteer deze op een beknopte en krachtige manier.

Zo val je zeker op met jouw dierenartsassistent cv!

Vormgeving van je cv

Onderschat nooit de kracht van een goed vormgegeven cv. Terwijl de inhoud je unieke ervaring en vaardigheden weerspiegelt, is de vormgeving de eerste indruk die je potentiële werkgever krijgt. Een visueel aantrekkelijk en goed gestructureerd cv kan je onderscheiden van de massa en je persoonlijkheid laten zien.

Als je niet zeker weet hoe je je cv moet opmaken, overweeg dan om een cv-template te gebruiken. Met gebruik van een template kun je op een eenvoudige manier een strak en professioneel cv creëren, zonder dat je teveel tijd kwijt bent aan de indeling en vormgeving. Dit betekent meer tijd voor het belangrijkste: de inhoud van je cv.

Onthoud, je cv is meer dan alleen woorden op papier. Het is een weerspiegeling van jou en jouw professionaliteit. De vormgeving van je cv is dan ook een belangrijk aspect van je sollicitatie.