Home » Cv voorbeelden » CV-voorbeeld Logistiek Medewerker

Cv-voorbeeld Logistiek Medewerker

Als logistiek medewerker zorg je ervoor dat verschillende logistieke processen goed en soepel verlopen. Zoek je naar een baan in de logistiek? Dan heb je allereerst een goed en overtuigend cv nodig. In dit artikel kijken we naar een perfect voorbeeld cv van een logistiek medewerker. Daarbij geven we per onderdeel concrete tips en adviezen die jij kan implementeren in je eigen cv.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als logistiek medewerker?

Om een goed cv te schrijven, is het belangrijk dat je de vacature goed doorleest. Zo moet je weten welke taken en verantwoordelijkheden er specifiek gevraagd worden. Op basis van deze informatie kun jij vervolgens je cv gaan schrijven.

Tip: Een andere reden om je cv aan te passen op de vacature, is het feit dat steeds meer bedrijven gebruik maken van ATS-systemen. Deze scant je cv op belangrijke trefwoorden. Als de trefwoorden uit de vacature niet voorkomen in je cv, zal je cv minder goed scoren. Zorg dus dat je de vacature als uitgangspunt gebruikt bij het schrijven van je cv.

De opbouw van je logistiek medewerker cv

Ieder cv is opgebouwd uit een aantal standaardonderdelen. Zoals je ook in het cv-voorbeeld kan terugzien, moet je cv de volgende onderdelen bevatten:

 • Persoonlijke gegevens (koptekst)
 • Persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Opleidingen
 • Vaardigheden

Daarnaast zijn er nog andere onderdelen die je zou kunnen toevoegen, mits deze relevant zijn voor de functie.

Persoonlijke gegevens

Een cv bevat altijd je persoonlijke gegevens, zoals je naam, adres en contactgegevens. Voor een logistiek medewerker geldt dit dus ook. Zorg er dus voor dat je gegevens bijgewerkt zijn, zodat een recruiter of potentiële werkgever je kan bereiken.

Daarnaast kan een LinkedIn profiel altijd een goede toevoeging zijn op je curriculum vitae. Zo kan een werkgever gelijk de aanbevelingen bekijken die je misschien van vorige werkgevers hebt ontvangen.

Tot slot is het ook altijd verstandig om een foto toe te voegen aan je cv.

Naam: Julian Vermeulen

Functie: Logistiek medewerker

Adres: Esdoornstraat 15, 4814 LG, Breda

Telefoon: 06 – 39 58 74 21

E-mailadres: julian_vermeulen@gmail.com

Geboortedatum: 9 maart 1999

LinkedIn: /in/julianvermeulen

Persoonlijk profiel

Je persoonlijk profiel is je eerste kans om indruk te maken op werkgevers. Je schrijft hierin een korte samenvatting over jezelf, wie je bent en wat je te bieden hebt. Zorg dus ook dat je iets vertelt over je vermogen om (inkomende) orders op te slaan, te verpakken of verzendklaar te maken. Het doel is om de lezer van je profiel nieuwsgierig te maken naar de rest van je curriculum vitae.

Veelzijdige logistiek medewerker met uitstekende organisatorische vaardigheden en meer dan 5 jaar ervaring. Gedreven om de stroom van goederen in distributiecentra en magazijnen efficiënt te beheren. Mijn dagelijkse taken omvatten alles van het verzendklaar maken van orders tot het verpakken van producten, het uitvoeren van kwaliteitscontroles en beheren van de voorraden. Daarbij volg ik altijd nauwkeurig de veiligheidsprocedures en protocollen. Tot slot ben ik gewend om met verschillende ERP-systemen te werken en ben ik altijd op zoek naar hoe we de beschikbare technologie kunnen inzetten voor het verbeteren van de logistieke operaties.

Werkervaring van een logistiek medewerker

In je werkervaring moet je de bewijzen zien te leveren dat jij geschikt bent voor de functie. Kijk goed naar de vacature en pas hier je cv op aan. Omschrijf de werkzaamheden die je bij je vorige banen hebt uitgevoerd. Als je mooie resultaten of prestaties hebt geboekt, zet ze dan ook zeker op je cv.

Logistiek Medewerker, Transportlution
februari 2022 – Heden

 • Verzorgde de ontvangst en verzending van goederen.
 • Uitvoeren van kwaliteitscontroles en zorgdragen voor nauwkeurigheid van de producten en orders.
 • Beheerde de opslag van goederen, inclusief het gebruik van heftrucks en steekwagens.
 • Coördineerde bij het laden en lossen van vrachtverkeer, waarbij de veiligheidsnormen strikt werden nageleefd om incidenten te voorkomen.

Logistiek Medewerker, Rotec Logistics
maart 2019 – januari 2022

 • Toezien op laden en lossen van vrachtwagens.
 • Bijgedragen aan de inrichting van een nieuwe magazijnindeling, waardoor we meer producten kwijt konden op dezelfde hoeveelheid vierkante meters.
 • Coördineerde bij de binnenkomende en uitgaande zendingen.
 • Voerde verschillende administratieve taken uit met behulp van handscanners en ERP-systemen om de logistieke processen te monitoren en optimaliseren.

Opleidingen

Noteer altijd de opleiding(en) die je hebt gevolgd. Als logistiek medewerker zijn er verschillende opleidingen die je zou kunnen volgen. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding ‘Logistiek Medewerker’. Dit zijn mbo-opleidingen op niveau 2 en 3 waar je het vak en de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden leert kennen.

MBO Logistiek Medewerker (niveau 2), ROC van Amsterdam
augustus 2016 – januari 2019

Vaardigheden

Als logistiek medewerker zijn er altijd een aantal vaardigheden die je op je cv moet benoemen. Dit zijn de vaardigheden die een potentiële werkgever laten zien dat jij de betreffende functie goed kunt uitvoeren. Welke vaardigheden je precies moet benoemen zal afhangen van de precieze functie en vacature. Zorg dus dat je goed weet wat een potentiële werkgever van je verwacht. Hier zijn enkele relevante vaardigheden voor een logistiek medewerker cv:

 • Kennis van voorraadbeheersystemen
 • Ervaring met handscanners
 • Bediening van heftrucks en palletwagens
 • Computervaardigheden (MS Office, logistieke software)
 • Kennis van verzend- en ontvangstprocedures
 • Ervaring met kwaliteitscontrolesystemen
 • Kennis van veiligheidsvoorschriften en -procedures
 • Bekendheid met verzenddocumentatie en -etikettering

Daarnaast zijn er ook een aantal goede eigenschappen die je moet bezitten. Het is verstandig om naast je vaardigheden ook een aantal goede eigenschappen te benoemen. Zo laat je zien dat je goed kan functioneren op de werkvloer en met je collega’s. Voorbeelden zijn:

 • Organisatorische vaardigheden
 • Aandacht voor detail
 • Samenwerken
 • Onder druk werken
 • Oplossingsgericht

Overige relevante informatie benoemen in je cv

Je cv bevat nu de belangrijkste onderdelen. Je hebt een goede basis waarmee je kunt gaan solliciteren. Toch zijn er ook nog aanvullende onderdelen die je zou kunnen toevoegen. Als logistiek medewerker zal je met veel verschillende mensen moeten kunnen samenwerken. Daarom kan het misschien handig zijn om ook je talen op je cv te vermelden.

Als je over specifieke certificaten beschikt die je nodig hebt als logistiek medewerker, dan kun je deze ook toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een heftruckcertificaat of VCA-certificaat.

Conclusie

Natuurlijk moet de inhoud van je cv in orde zijn. Toch moet je ook de opmaak niet vergeten. Een eerste indruk kun je namelijk maar een keer maken. Zorg er dus voor dat je ook aandacht besteed aan het goed vormgeven van je cv, zodat deze er ook visueel aantrekkelijk uitziet.