Home » Cv voorbeelden » CV-voorbeeld Loodgieter

Cv-voorbeeld loodgieter

Of je nu een ervaren loodgieter bent of net begint in dit vakgebied – het is van essentieel belang om een professioneel CV te hebben. Dit document is vaak het eerste dat potentiële werkgevers van je zien. Een overtuigend cv dat de juiste informatie bevat en die goed aansluit bij de functie-eisen is belangrijk om een goede baan te vinden. Maar hoe doe je dat? Wat vermeld je wel en wat kun je als loodgieter beter weglaten?

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als loodgieter

Als loodgieter heb je een scala aan kernverantwoordelijkheden. Deze kunnen variëren van installatie, inspectie en reparatie van leidingen tot het oplossen van problemen met sanitaire-systemen.

Taakspecifieke vaardigheden zoals solderen, lassen en pijpbuigen zijn waardevol voor een loodgieter. Je cv moet deze technische vaardigheden en kennis van industriële tools goed weergeven. Ook zijn sterke probleemoplossende vaardigheden belangrijk om te benadrukken, gezien het oplossen van complexe problemen een dagelijkse bezigheid is.

Ten slotte is het belangrijk om de vacature grondig te lezen en te begrijpen. Dit helpt je inzicht te krijgen in de specifieke taken en verantwoordelijkheden die gevraagd worden voor de functie. Zorg dat deze punten duidelijk naar voren komen in je cv.

Personalia

Zorg dat je jouw persoonlijke gegevens duidelijk en compleet vermeld. Dit is voor potentiële werkgevers de snelste manier om te zien hoe er contact met jou kan worden opgenomen. Onder persoonlijke gegevens vallen je volledige naam, telefoonnummer, e-mailadres en adresgegevens.

Daarnaast kun je overwegen om een foto toe te voegen. Dit toont je professionaliteit en representativiteit. Iets dat niet onbelangrijk is als je bij veel klanten over de vloer komt.

Naam: Milan Meijer

Functie: Loodgieter

Telefoonnummer: 06 – 47 01 19 28

E-mailadres: milan.meijer@gmail.com

Adres: Adrianalaan 144, 1911MD, Marselo

Geboortedatum: 15-10-1997

Persoonlijk profiel

Een ‘persoonlijk profiel’ is een korte samenvatting van jou als sollicitant die je bovenaan op je cv zet. Het is jouw kans om jouw unieke vaardigheden, ervaringen en ambities onder de aandacht te brengen. Een goed persoonlijk profiel kan doorslaggevend zijn voor het krijgen van een nieuwe baan.

Bij het solliciteren naar de functie van Loodgieter, is het belangrijk om in je profiel duidelijk te maken dat je technisch inzicht hebt, klantgericht bent, en rekening houdt met veiligheidsvoorschriften.

Wees onderscheidend: beschrijf wat jou uniek maakt en op welke manier jouw persoonlijke eigenschappen een toegevoegde waarde zijn voor het werk als Loodgieter.

Als een vakbekwame Loodgieter, liggen mijn passies in het oplossen van complexe problemen en het bieden van hoogwaardige service aan klanten. Ik combineer mijn technisch inzicht met een klantvriendelijke aanpak. Mijn veiligheidsbewustzijn maakt mij een betrouwbare keuze voor elke opdracht.

Werkervaring

Werkervaring vormt de ruggengraat van je cv: het is het belangrijkste onderdeel dat werkgevers zullen beoordelen. Hier zou je alle relevante banen moeten opnemen, beginnend bij de meest recente.

Het is daarnaast ook van groot belang om, naast je taken en verantwoordelijkheden, je behaalde successen en prestaties te belichten. Probeer deze successen uit te drukken in cijfers en getallen, zodat je heel concreet maakt wat jouw toegevoegde waarde is en wat je bereikt hebt.

Als je weinig formele werkervaring hebt, kijk dan breder dan alleen officiële banen. Denk bijvoorbeeld aan stages, vrijwilligerswerk of projecten tijdens je studie die relevante vaardigheden tonen voor de functie als loodgieter. Dit helpt je om je cv te verrijken en je kans op succes te vergroten.

Loodgieter, Bouwmeesters
maart 2019 – heden

 • Uitvoeren van algemene loodgieterstaken, inclusief installatie en onderhoud van sanitair, pijpleidingen, afvoeren en waterverwarmers.
 • Samengewerkt met een team om grote projecten, zoals de renovatie van meerdere badkamers in een appartementencomplex, op tijd en binnen budget te voltooien.
 • Adequaat gereageerd op noodoproepen voor problemen zoals lekkages en verstoppingen, wat resulteerde in een toename van de klanttevredenheid met 20%.
 • Regelmatig veiligheids- en onderhoudscontroles uitgevoerd en gedocumenteerd van de loodgietersapparatuur.
 • Verstrekte offertes aan klanten en het adviseerde hen over het juiste onderhoud van hun loodgietersystemen.

Loodgieter, BTD
juni 2016 – februari 2019

 • Installatie van nieuwe sanitair, afvoeren, afvoerpijpen en waterverwarmers.
 • Met klanten gecommuniceerd over hun behoeften en zorgen.
 • Algemene problemen en reparatie van beschadigde of lekkende leidingen adequaat opgelost.

Opleidingen

Om loodgieter te worden, is er normaal gesproken een specifieke opleiding vereist. Vermeld daarom de specifieke opleiding die je gevolgd hebt.

MBO Installatietechniek, ROC, Amsterdam
september 2013 – juli 2016

Als je weinig werkervaring hebt, dan kan het handig zijn dieper op je opleiding in te gaan. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen beschrijven welke projecten je hebt afgerond, je specialisaties of de vakken die je hebt gevolgd.

Cursussen en certificaten

Het behalen van certificaten kan je leergierigheid aantonen en bewijzen dat je jezelf continu blijft ontwikkelen. Voor de functie van loodgieter zijn er verschillende interessante en verdiepende cursussen die je kunt volgen om je expertise te verbreden. Door deze cursussen en certificaten kun je uitblinken in je vakgebied.

Hier zijn een aantal relevante cursussen voor de functie van loodgieter:

 • Veilig Werken
 • Certificering Gasinstallaties
 • Cursus Duurzame Installatietechnieken

Het volgen en afronden van deze cursussen zal niet alleen je carrière als loodgieter verbeteren, maar ook je inzetbaarheid vergroten. Het toont aan dat je bereid bent te leren en te groeien, en het zal je positioneren als een waardevolle, deskundige en professionele loodgieter.

Vaardigheden

Vaardigheden vormen een essentieel onderdeel van je cv. Als loodgieter verwachten werkgevers dat bepaalde vaardigheden terugkomen op je cv. Denk goed na over welke vaardigheden nodig zijn voor het uitvoeren van de functie en raadpleeg hiervoor ook de vacature. Hier is een opsomming van 10 relevante vaardigheden voor de functie van loodgieter:

 • Probleemoplossend vermogen
 • Detailgericht
 • Technisch inzicht
 • Klantgericht
 • Lichamelijk sterk
 • Flexibiliteit
 • Veiligheidsbewustzijn
 • Vaardigheden in loodgietersgereedschap en -apparatuur
 • Handigheid
 • Zelfstandigheid

Maak je cv compleet

Je cv is nu compleet met alle essentiële onderdelen. Toch zijn er nog steeds mogelijkheden om extra aanvullingen te doen en je cv te onderscheiden en sterker te maken in de ogen van werkgevers.

Misschien wil je een sectie toevoegen over belangrijke projecten waaraan je hebt gewerkt. Hier kun je gedetailleerdere informatie geven over de aard van je taken en de resultaten die je hebt bereikt.

Daarnaast kan het nuttig zijn om een kopje te maken over je technische vaardigheden of gespecialiseerde kennis van bepaalde gereedschappen of machines. Dit geeft je de kans om je technische vaardigheden verder uit te lichten.

Hoe val je op met jouw loodgieter cv?

Het is goed om te begrijpen dat de functie van een loodgieter bij ieder bedrijf een unieke invulling kan hebben. Om die reden is het belangrijk om je cv steeds nauwkeurig aan te passen en nauw te laten aansluiten bij de functie-eisen van de specifieke vacature waarop je solliciteert.

Voor iedere nieuwe sollicitatie als loodgieter is het dus raadzaam om je cv opnieuw te bekijken en aan te passen. Voorkom langdradige informatie, maar maak je cv pakkend en relevant. Een efficiënt en doelgericht cv verhoogt immers je kans om opgemerkt te worden. Houd dit principe kort en krachtig in gedachten tijdens de opmaak van je cv.

Vormgeving van je cv

Het is niet genoeg om fantastische professionele ervaringen en indrukwekkende vaardigheden op je cv te hebben, de presentatie van deze informatie is misschien wel net zo belangrijk. Een mooi, verzorgd en overzichtelijk cv kan de aandacht trekken van de recruiter en jouw kansen om opgemerkt te worden aanzienlijk verbeteren.

Om je hierbij te helpen, kun je overwegen om een cv-sjabloon te gebruiken. Dit kan je cv een professionele uitstraling geven en je veel tijd en moeite besparen.

Onthoud dat het doel van de vormgeving is om de inhoud van je cv overzichtelijk en gestructureerd te presenteren en het lezen voor de recruiter zo aangenaam mogelijk te maken. Het draait allemaal om het maken van een onvergetelijke eerste indruk die de deur opent naar het sollicitatiegesprek.