Home » Cv voorbeelden » Cv-voorbeeld Schoonheidsspecialist

Cv-voorbeeld Schoonheidsspecialist

Als je aan de slag wilt als schoonheidsspecialiste is het maken van een passend cv de eerste stap. In dit artikel kijken we waar je precies op moet letten en wat je wel en juist niet moet vermelden in je curriculum vitae.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als schoonheidsspecialist?

Als schoonheidsspecialist draag je bij aan de verzorging van anderen door verschillende schoonheidsbehandelingen uit te voeren, zoals gezichtsbehandelingen, ontharing en nagelverzorging. Het is belangrijk dat je beschikt over de juiste technische vaardigheden, maar ook over goede communicatieve vaardigheden en een professionele houding.

In je cv als schoonheidsspecialist wil je laten zien dat je deze kwaliteiten bezit. Vermijdt daarom algemene taken en verantwoordelijkheden, maar wees juist specifiek over wat je kunt en welke ervaring je hebt. Geef duidelijke voorbeelden waaruit blijkt dat je goed bent in je vak.

Tot slot is het van belang de vacature goed door te lezen en te begrijpen. Elke salon of spa heeft andere eisen en verwachtingen. Pas je cv aan op basis van de specifieke taken en verantwoordelijkheden die genoemd zijn in de vacature. Zorg dat je cv nauw aansluit bij wat er gezocht wordt om jezelf als de ideale kandidaat te presenteren.

Personalia

In je cv is het van groot belang om je contactgegevens te vermelden. Onder dit kopje zou je onder andere je volledige naam, telefoonnummer, e-mailadres en fysieke adres moeten aangeven. Deze informatie stelt potentiële werkgevers in staat om contact met je op te nemen.

Voor de functie van schoonheidsspecialist is representativiteit essentieel. Hierdoor wordt van je verwacht dat je een representatieve foto aan je cv toevoegt. Een professionele foto geeft de werkgever de mogelijkheid om een eerste indruk van je te krijgen, dus zorg ervoor dat je een foto kiest waarop je er verzorgd uitziet.

Naam: Janine de Vries

Functie: Schoonheidsspecialiste

Telefoonnummer: 06 – 49 89 10 92

E-mailadres: janine.devries@email.com

Adres: Van Geenstraat 81, 3161 VX, Wassenaar

Geboortedatum: 15-10-1994

Persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel op je cv biedt op beknopte wijze een beeld van wie je bent als professional. Het is een kort stukje over jezelf. Dit profiel is vaak het eerste dat werkgevers lezen – een unieke kans om jezelf te presenteren en een sterke eerste indruk te maken.

In de functie van schoonheidsspecialiste is het belangrijk om in je persoonlijk profiel aan te geven hoe je professionele kwaliteiten en persoonlijkheid samenwerken om uitstekende dienstverlening te leveren. Denk aan je technische vaardigheden, je aandacht voor detail, maar ook je empathische vermogen en klantgerichte instelling.

Durf onderscheidend te zijn. Vertel wat jou maakt wie je bent, en waarom juist jij de perfecte kandidaat bent voor deze rol.

Als professionele schoonheidsspecialiste met meer dan 5 jaar ervaring hecht ik veel waarde aan kwaliteit en persoonlijke aandacht. Empathie en professionaliteit gaan bij mij hand in hand. Mijn brede kennis over huidverzorging in combinatie met mijn passie voor het creëren van een ontspannende ervaring maakt mij uniek in mijn vak.

 Werkervaring

Werkervaring is de kern van je cv. Dit is waar je alle relevante banen moet vermelden die je hebt gehad, te beginnen met de meest recente.

Bij elk van je benoemde functies is het niet alleen belangrijk om je taken en verantwoordelijkheden te beschrijven, maar ook je prestaties en successen. Als schoonheidsspecialist heb je misschien een toename in klanttevredenheid gerealiseerd of een groei in klantenbestand bewerkstelligd. Het is krachtig om deze prestaties in cijfers en getallen te vermelden. Dit geeft concreet weer wat jouw toegevoegde waarde is geweest.

Als je weinig relevante werkervaring hebt, kijk verder dan alleen officiële banen. Misschien heb je ervaring opgedaan tijdens een stage, als vrijwilliger, of simpelweg in je vrije tijd samen met je vriendinnen. Deze ervaringen zijn evenzeer belangrijk om te vermelden.

Schoonheidsspecialist, Straal van Schoonheidssalon
augustus 2016 – heden

 • Behandelingen uitgevoerd zoals gezichtsbehandelingen, huidanalyses en huidverzorgingsadviezen gegeven.
 • Klantencontact onderhouden en vragen beantwoord over verschillende schoonheidsproducten en de voordelen daarvan.
 • Met succes een team van 3 junior schoonheidsspecialisten opgeleid en begeleid.
 • Bijgedragen aan de dagelijkse werking van de salon, inclusief het boeken van afspraken, het schoonhouden van de werkruimte en het opnemen van de voorraad.

Schoonheidsspecialist, Eleganza Esthetiek
mei 2011 – juli 2016

 • Veelvoorkomende procedures uitgevoerd zoals gezichtspeelings, exfoliaties, komedonextractions, gezichtsmassages en waxbehandelingen.
 • Adviezen uitgebracht over huidverzorgingsroutines en producten, wat resulteerde in een 20% toename van retailverkopen.
 • Verzorgde huidbehandelingen voor klanten met specifieke huidaandoeningen zoals acne, eczeem en rosacea.

Opleidingen

Om schoonheidsspecialist te worden, is doorgaans een specifieke opleiding vereist. Deze zijn voornamelijk te vinden op MBO-niveau, zoals MBO Schoonheidsspecialist op niveau 3. Vernoem hier de specifieke opleiding(en) die je voltooid hebt om deze functie uit te kunnen voeren.

Als je nog weinig werkervaring hebt als schoonheidsspecialist, is het raadzaam om dieper in te gaan op je opleiding. Beschrijf in dat geval wat je allemaal tijdens je opleiding geleerd hebt en welke behandelingen je kunt doen.

Hieronder een voorbeeld van hoe je je opleiding kan opschrijven:

MBO Schoonheidsspecialist, ROC Midden Nederland
augustus 2009 – juli 2011

Cursussen en certificaten

Door het behalen van certificaten kun je jouw leergierigheid tonen en laten zien dat je jezelf continu blijft ontwikkelen. Voor de functie van schoonheidsspecialist zijn er tal van verdiepende cursussen beschikbaar die je expertise kunnen verbreden.

Een aantal relevante cursussen voor deze functie zijn:

 • Microdermabrasie
 • Visagie voor professionals
 • Acné specialisatie
 • Shiatsu Massage
 • Aromatherapie
 • Huidverbeterende massage
 • Nagelstyling en manicure

Het volgen van deze soorten cursussen kan je als schoonheidsspecialist een voorsprong geven op de concurrentie en je meer mogelijkheden bieden om je klanten van dienst te zijn.

Vaardigheden

Voor de functie van schoonheidsspecialist zullen werkgevers bepaalde vaardigheden verwachten die op je cv moeten terugkomen. Denk goed na welke vaardigheden nodig zijn voor het goed uitoefenen van deze functie. Gebruik ook de vacature als leidraad.

Bekijk hieronder 10 relevante vaardigheden voor de functie van schoonheidsspecialist:

 1. Kennis van huidverzorging en behandeling
 2. Precisie en aandacht voor detail
 3. Goede hand-oog coördinatie
 4. Klantenservice en communicatie
 5. Kennis van schoonheidsproducten en apparatuur
 6. Hygiënisch kunnen werken
 7. Analytisch vermogen (huidtypes, problemen herkennen)
 8. Creativiteit (bijv. make-up aanbrengen)
 9. Stressbestendigheid
 10. Commerciële vaardigheden (productverkoop, behandelingen aanbevelen)

Maak je cv compleet met extra onderdelen:

Je hebt alle basisinformatie die een werkgever verwacht op een cv al te pakken: je personalia, een persoonlijk profiel, details over je werkervaring en opleidingen, eventuele extra cursussen en certificaten en een sectie met jouw vaardigheden. Jouw cv is hiermee in principe compleet, maar wees je ervan bewust dat er nog meer onderdelen zijn die jij zou kunnen toevoegen om je cv te versterken.

Deze extra onderdelen zijn kansen om jezelf te onderscheiden van andere kandidaten. Ze kunnen laten zien hoe jij als schoonheidsspecialist uniek bent en je kwaliteiten en ervaring nog beter kunnen illustreren.

Natuurlijk is de invulling van deze extra onderdelen afhankelijk van jouw ervaring en de specifieke functie waar je op solliciteert. Als schoonheidsspecialist kun je denken aan:

 • Portfolio: Dit kan foto’s bevatten van het werk dat je eerder hebt gedaan, zoals make-up looks of huidbehandelingen die je hebt uitgevoerd.
 • Referenties: Verzamel een aantal ‘reviews’ van tevreden klanten of eerdere werkgevers die over jouw vaardigheden en werkhouding kunnen praten.
 • Specialisaties: Heb je je verder verdiept in een of meerdere aspecten van het vak, zoals anti-aging behandelingen of acne-thuisverzorgingsregimes? Deze kun je eventueel bij je opleidingen en cursussen kwijt, maar je zou er ook een apart onderdeel van kunnen maken.
 • Vrijwilligerswerk: Als je vrijwilligerswerk hebt gedaan dat relevant is voor de functie, zoals het bieden van make-up diensten bij lokale evenementen, zet dit dan zeker in je cv.

Door aandacht te besteden aan deze extra’s, kun je jouw cv nog sterker, persoonlijker en relevanter maken voor de functie van schoonheidsspecialist.

Hoe val je op met jouw schoonheidsspecialist cv?

Het is belangrijk om te onthouden dat elk bedrijf een unieke invulling kan geven aan de functie van schoonheidsspecialist. Hierdoor kan de vraag naar specifieke vaardigheden en kennis per vacature anders zijn. Het is dan ook sterk aan te raden om je cv steeds af te stemmen op de specifieke schoonheidsspecialist vacature waarop je solliciteert.

Daarnaast is het cruciaal om je curriculum vitae beknopt en ‘to the point’ te houden. Probeer duidelijk te maken waarom jouw ervaring en vaardigheden aansluiten op de functie waarvoor je solliciteert. Het doel is om de aandacht van de werkgever te grijpen en te behouden; een kort en krachtig cv kan daarbij zeer effectief zijn.

Vormgeving van je cv

Je hebt nu alle benodigde informatie om een sterk cv samen te stellen. Maar laten we niet vergeten dat ook de vormgeving van je cv van groot belang is. Het is belangrijk dat naast de inhoud, ook de opmaak en het visuele aspect van je cv pakkend zijn.

Een cv dat er strak en verzorgd uitziet kan direct het verschil maken. Denk aan een goed gekozen lettertype, een overzichtelijke lay-out en misschien zelfs een beetje kleur. Je kunt hiervoor eventueel gebruik maken van een cv-template. Deze zijn vaak zo ontworpen dat ze snel de aandacht trekken en overzichtelijk zijn, waardoor jouw sterke punten beter naar voren komen.