Home » Cv voorbeelden » Cv-voorbeeld Callcenter medewerker

Cv-voorbeeld callcenter medewerker

Een professioneel en goed opgesteld cv is essentieel bij het solliciteren naar een functie als callcenter medewerker. Als callcenter medewerker ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van inkomende en uitgaande telefoongesprekken, het beantwoorden van vragen van klanten en het zoeken naar oplossingen voor problemen. Het hebben van een overzichtelijk cv is van groot belang om potentiële werkgevers te overtuigen van jouw geschiktheid voor deze functie. In dit artikel presenteren we een voorbeeld cv en geven we handige tips om jouw kansen op een baan te vergroten.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als callcenter medewerker?

Als callcenter medewerker ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden de telefoon, het afhandelen van klantvragen en het oplossen van problemen. Daarnaast kunnen er ook outbound calls plaatsvinden voor telemarketing of het afhandelen van klachten. Belangrijke vaardigheden voor deze functie zijn uitstekende communicatieve vaardigheden, klantvriendelijkheid, probleemoplossend vermogen en stressbestendigheid.

Bij het schrijven van je cv als callcenter medewerker is het van belang om de relevante vaardigheden en ervaringen te benadrukken. Vermeld daarom je klantgerichte benadering, je vermogen om in een snel tempo te werken en je ervaring met het gebruik van CRM-systemen. Daarnaast is het belangrijk om ervaring met klachtenafhandeling, upselling of technische ondersteuning te vermelden, afhankelijk van de specifieke vereisten van de functie.

Lees de vacature zorgvuldig door om een duidelijk beeld te krijgen van de taken, verantwoordelijkheden en vereisten van de specifieke functie waarop je solliciteert. Pas je cv aan op basis van deze informatie om te laten zien dat je de skills en ervaring hebt om succesvol te zijn in de functie. Houd je cv beknopt, overzichtelijk en gericht op de relevante aspecten van het callcenterwerk om de aandacht van potentiële werkgevers te trekken.

Personalia

Vermeld altijd bovenaan je cv je volledige naam, functie, telefoonnummer, e-mailadres en adresgegevens. Deze gegevens zijn belangrijk voor recruiters en potentiële werkgevers om contact met je op te kunnen nemen.

Denk er ook aan om je LinkedIn-profiel te vermelden op je cv. Hiermee geef je aan dat je actief bent binnen je vakgebied en dat je openstaat voor professionele netwerkmogelijkheden.

Daarnaast is het altijd raadzaam om een professionele foto op te nemen.

Naam: Bram van Dijk

Functie: Callcenter medewerker

Adres: Hogeland 92, 9301 EW, Heerenveen

Telefoon: 06 – 64 82 16 37

E-mailadres: bram_vandijk@gmail.com

Geboortedatum: 16 augustus 1999

Persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel is een korte tekst waarin je jezelf introduceert en de focus legt op je motivatie, ervaringen en vaardigheden als callcenter medewerker. Het is essentieel om in je profiel te laten zien wie je bent en waarom je geschikt bent voor deze functie. Het persoonlijk profiel helpt je om onderscheidend te zijn en te laten zien wat jou als persoon uniek maakt.

Voor een functie als callcenter medewerker is het belangrijk om goede communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid te vermelden. Daarnaast is het handig om te laten zien dat je goed kunt luisteren, empathisch bent en goed met verschillende soorten mensen kunt omgaan. Als callcenter medewerker is het je doel om klanten te helpen en ze een goede service te bieden.

Ik ben een gemotiveerde callcenter medewerker met een sterke focus op klanttevredenheid. Door mijn uitstekende communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen, ben ik in staat om klanten op een vriendelijke en efficiënte manier te helpen. Met mijn flexibiliteit en stressbestendigheid kan ik goed omgaan met verschillende situaties en zorg ik ervoor dat de klant altijd centraal staat. Mijn doel is om klanten een positieve en persoonlijke ervaring te bieden, waardoor ze tevreden en loyaal blijven.

Werkervaring

Het opnemen van werkervaring op je cv als callcenter medewerker is van groot belang. Het is aan te raden om alle relevante banen op te nemen in dit gedeelte, te beginnen met de meest recente ervaring.

Naast het vermelden van taken en verantwoordelijkheden, is het ook belangrijk om je behaalde successen, prestaties en resultaten te benoemen. Het is zelfs nog beter als je deze kunt uitdrukken in concrete cijfers en getallen. Op deze manier maak je duidelijk wat jouw toegevoegde waarde is als medewerker. Hiermee zal je indruk maken en opvallen bij potentiële werkgevers.

Callcenter medewerker, Telepro BV
januari 2023 – Heden

 • Behandelde inkomende telefoongesprekken van klanten en zorgde voor de juiste afhandeling van hun vragen en verzoeken.
 • Registreerde klantgegevens en bestellingen in ons systeem met hoge nauwkeurigheid en snelheid.
 • Verstrekte productinformatie aan klanten en gaf advies over onze diensten.
 • Volgde de vastgestelde scripts en procedures om een consistente en professionele klantenservice te bieden.
 • Behaalde maandelijkse doelen voor klanttevredenheid en verkoopconversie op basis van feedback van teamleiders.

Callcenter medewerker, GlobalConnect
maart 2020 – november 2023

 • Beheerde uitgaande telefoongesprekken om prospects te benaderen en afspraken te maken voor het buitendienst team.
 • Identificeerde en ontwikkelde nieuwe zakelijke kansen door middel van het opvolgen van warme leads.
 • Onderhield een hoog niveau van klantenservice door vragen en klachten van klanten snel en efficiënt af te handelen.
 • Werkte samen met andere afdelingen om klantproblemen op te lossen en ervoor te zorgen dat de klanttevredenheid werd behouden.

Opleidingen

Voor de functie van callcenter medewerker is er meestal geen specifieke opleiding vereist. Vaak bieden bedrijven interne trainingen en opleidingen aan om nieuwe medewerkers op te leiden voor de specifieke taken en systemen binnen het callcenter. Toch is het van belang om de opleiding die je hebt gevolgd te noemen. Dit zegt namelijk iets over je werk- en denkniveau.

Een voorbeeld van een relevante opleiding voor een callcenter medewerker is:

MBO Customer Service Medewerker, ROC Amsterdam
september 2017 – juni 2020

Cursussen en certificaten

Als callcenter medewerker zijn er verschillende interessante en verdiepende cursussen beschikbaar om jouw expertise te verbreden. Het volgen van deze cursussen kan niet alleen jouw vaardigheden verbeteren, maar ook bijdragen aan het leveren van uitstekende klantenservice en het behalen van betere resultaten.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Klantgericht communiceren
 • Effectief omgaan met klachten
 • Time management
 • Effectieve telefooncommunicatie

Vaardigheden

Werkgevers verwachten specifieke vaardigheden voor deze functie en het is van belang dat deze worden vermeld. Denk goed na over welke vaardigheden nodig zijn om de functie goed uit te voeren en raadpleeg eventueel de vacature. Hieronder volgt een korte opsomming van 10 relevante vaardigheden voor een callcenter medewerker:

 1. Uitstekende communicatieve vaardigheden
 2. Klantgerichtheid
 3. Probleemoplossend vermogen
 4. Empathie
 5. Stressbestendigheid
 6. Geduld
 7. Luistervaardigheden
 8. Vloeiend spreken en schrijven in meerdere talen
 9. Goede computervaardigheden
 10. Teamworkvaardigheden

Maak je cv compleet met extra onderdelen:

Nu bevat je cv alle belangrijke onderdelen die nodig zijn om een goede indruk te maken als callcenter medewerker. Echter, om je cv verder te versterken en jezelf te onderscheiden van andere kandidaten, kun je ervoor kiezen om aanvullende onderdelen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk, talen of stages.

Hoe val je op met jouw callcenter medewerker cv?

Elk bedrijf kan een iets andere invulling geven aan de functie van callcenter medewerker. De een zal wat meer gefocust zijn op klantenservice, terwijl het andere bedrijf juist meer gericht is op telefonische verkoop. Het is daarom van belang om je cv goed aan te laten sluiten op de exacte vereisten van de betreffende vacature. Stem telkens je cv af op de specifieke vacature, zodat het perfect aansluit op de gevraagde vaardigheden en ervaringen.

Vormgeving van je cv

Naast de inhoud van je cv is het ook belangrijk dat de opmaak in orde is en het cv er visueel aantrekkelijk uitziet. Een professionele en overzichtelijke opmaak kan een positieve indruk achterlaten bij recruiters en werkgevers. Je kunt hiervoor gebruik maken van een cv-template om eenvoudig een mooie vormgeving te creëren.