Home » Cv voorbeelden » CV-voorbeeld Monteur

Cv-voorbeeld Monteur

Of je nu een monteur, onderhoudstechnicus of een andere relevante functie hebt, je cv is een belangrijk instrument om aangenomen te worden. In deze blog kijken we naar een goed cv-voorbeeld van een monteur die alle belangrijke informatie bezit. Ook kijken we welke kwaliteiten jij als monteur in je cv moet benoemen en geven we je tips mee voor het optimaliseren van je cv.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als monteur?

De functie van monteur is enorm breed. Je kunt voor allerlei verschillende systemen, apparaten of voertuigen een monteur zijn, zoals:

 • Automonteur
 • Vliegtuigmonteur
 • Installatiemonteur
 • Liftmonteur
 • CV-monteur

Toch zijn er taken en verantwoordelijkheden die in elke functie weer naar voren komen. Zo ben je onder andere verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van systemen en apparatuur. Hiervoor moet je uiteraard technisch sterk zijn, nauwkeurig en systematisch kunnen werken en een groot oplossend vermogen hebben. Dit zijn dan ook belangrijke vaardigheden die in je monteurs cv naar voren moeten komen.

Ook moet je kunnen omgaan met bepaald gereedschap en apparatuur. Veiligheid is natuurlijk uiterst belangrijk. Relevante certificaten en trainingen kunnen een waardevolle toevoeging zijn voor je cv.

Aangezien de functie zo breed kan zijn, is het belangrijk dat je de vacature grondig leest en begrijpt. Zo weet je precies wat er van jou verwacht wordt en welke aspecten je in je cv moet benadrukken.

Personalia

Voor een functie als monteur is het belangrijk dat je de juiste contactgegevens op je cv zet. Zo vermeld je altijd de volgende gegevens: naam, adres, telefoonnummer en je e-mailadres. Aan de hand van deze gegevens kan een potentiële werkgever contact met je opnemen voor aanvullende vragen of voor het inplannen van een sollicitatiegesprek.

Als monteur is het belangrijk dat je een representatieve uitstraling hebt. Je komt immers veel bij klanten over de vloer. Daarom kan het helpen om een goede foto aan je cv toe te voegen. Zorg wel dat dit een professionele foto is (dus geen vakantiefoto’s).

Naam: Jasper van Dijk

Functie: Monteur

Adres: Klaproosweg 17, 5612 RE, Eindhoven

Telefoon: 06 – 23 45 67 89

E-mailadres: jasper_vandijk@gmail.com

Geboortedatum: 15 maart 1992

LinkedIn: /in/jaspervandijk

Zorg ervoor dat deze informatie correct en up-to-date is.

Persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel is vaak het eerste onderdeel dat een werkgever op je cv ziet. Om die reden is het een belangrijk onderdeel waarin je duidelijk moet maken wie je bent en wat je te bieden hebt. Een sterk profiel moet voldoende interesse wekken, zodat de rest van je cv ook gelezen wordt.

Als monteur is het belangrijk om te benadrukken dat je over een groot technisch inzicht beschikt, dat je goed problemen kan oplossen en dat je een proactieve houding hebt. Zorg dat je opvalt in de menigte. Vertel wat jou uniek maakt. Misschien heb je wel zeer specialistische kennis in huis waar weinig monteurs over beschikken.

Monteur met 10 jaar ervaring, gespecialiseerd in het oplossen van complexe technische problemen. Ik ben proactief ingesteld, kan uitstekend samenwerken en heb veiligheid altijd voorop staan tijdens het uitvoeren van mijn werkzaamheden. In de afgelopen jaren heb ik met succes verschillende teams geleid, waarbij ik ook nieuwe monteurs heb opgeleid. Ik haal energie uit het vinden van passende oplossingen voor technische vraagstukken. Ik beschik over een sterk analytisch vermogen en ben zeer vaardig in het diagnosticeren en oplossen van storingen.

Werkervaring

Bij je werkervaring is het belangrijk dat je alle relevante banen vermeld die je hebt gehad. Begin bovenaan bij de meest recente functie en werk van daaruit terug in de tijd. Hierdoor kan een potentiële werkgever een duidelijk beeld krijgen van je voorgaande functies en de vaardigheden die je daarbij hebt aangescherpt of ontwikkeld.

Naast het beschrijven van je taken en verantwoordelijkheden, kun je indruk maken door je prestaties en resultaten te benoemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projecten die je hebt afgerond, doelen die je hebt behaald of kosten die je hebt bespaard.

Als je pas net begint als monteur, dan kun je ook andere vormen van werkervaring benoemen. Wellicht dat jij bijvoorbeeld in je vrije tijd wel sleutelt aan auto’s of misschien vind je het leuk om in je vrije tijd radio’s te repareren. Ook deze ervaringen kunnen relevant zijn.

Monteur, Wilco Reparatiediensten
december 2019 – Heden

 • Voerde routineonderhoud en reparaties uit van diverse machines om ervoor te zorgen dat ze efficiënt en veilig werkten.
 • Grondig doorlezen van handleidingen om te begrijpen hoe bepaalde machines functioneerde en hoe problemen opgelost konden worden.
 • Snel reageren op machine-uitval aan de productielijn, waardoor de gemiddelde hersteltijd met 10% verminderde.
 • Technische begeleiding geboden aan junior monteurs en geholpen bij hun opleiding en ontwikkeling.

Monteur, Motor Master Autogarage
juni 2014 – december 2019

 • Voertuigen inspecteren om defecte of versleten onderdelen tijdig te vervangen.
 • Reparaties uitgevoerd en onderdelen vervangen zoals motorcomponenten, remmen, transmissies en ophangingssystemen.
 • Ondersteuning en advies geleverd aan klanten over preventief onderhoud.

Opleidingen

Om monteur te worden zijn er verschillende specifieke opleidingen die je kunt volgen. Dit ligt ook vooral aan het soort monteur die je wordt. Vermeld daarom de specifieke opleiding die je hebt gevolgd. Benoem daarbij de volgende gegevens:

 • Naam van je opleiding
 • Naam van je school
 • Een begin- en einddatum
 • Omschrijving van wat je gedaan en geleerd hebt

Een omschrijving kan vooral handig zijn om toe te voegen indien je nog weinig tot geen relevante werkervaring hebt. Je kunt dan wat uitgebreider vertellen wat je tijdens je opleiding allemaal gedaan en geleerd hebt. Vertel bijvoorbeeld over projecten waar je aan hebt gewerkt of welke vakken je hebt gevolgd. Dit geeft potentiële werkgevers meer inzicht in je kwalificaties.

Mechatronica, Technische Universiteit Eindhoven
september 2010 – juni 2014

Cursussen en certificaten

Het halen van certificaten kan je leergierigheid aantonen en laat zien dat je jezelf continu blijft ontwikkelen in jouw vakgebied. Er zijn verschillende interessante en verdiepende cursussen die je kunt volgen om je expertise als monteur te verbreden:

 • Hydrauliek
 • Elektrotechniek
 • Veilig werken op hoogte
 • VCA-certificaat
 • Mechanische aandrijftechniek
 • HVAC

Als het betreffende certificaat dat je hebt behaald relevant is voor de functie (of soms zelf verplicht), vermeld deze dan zeker op je cv.

Vaardigheden

Als monteur zijn er altijd een aantal vaardigheden waarover je moet beschikken. Dit zijn dan ook vaardigheden die je in je cv moet opnemen. Denk goed na over welke vaardigheden je nodig hebt voor het uitvoeren van de specifieke functie waarop je solliciteert. Als vliegtuigmonteur heb je wellicht iets andere vaardigheden nodig dan een liftmonteur. Lees hiervoor de vacature nog eens goed door.

Vaardigheden die als monteur goed op je cv staan zijn:

 • Probleemoplossend vermogen
 • Technische vaardigheden
 • Fysieke fitheid
 • Aandacht voor detail
 • Klantenservice
 • Eerste hulp verlenen
 • Multitasken
 • Onafhankelijk werken
 • Time management
 • Veiligheidsprocedures kennen

Maak je cv compleet

Naast de bovenstaande onderdelen zijn er nog meer onderdelen die je aan je cv zou kunnen toevoegen. Met deze aanvullingen kun jij je onderscheiden van andere kandidaten. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Persoonlijke projecten: Wellicht dat jij in je vrije tijd sleutelt aan auto’s, radio’s of iets anders. Dit laat wat meer van je persoonlijkheid zien maar onderstreept ook jouw passie voor het vak.
 • Vrijwilligerswerk: Wellicht dat jij je relevante vaardigheden als monteur inzet om vrijwilligerswerk uit te voeren. Werkgevers kunnen het altijd waarderen als je maatschappelijk betrokken bent.

Bedenk of er onderdelen zijn of andere relevante zaken die je kunt benoemen die relevant kunnen zijn voor de specifieke functie waarop je solliciteert.

Hoe val je op met jouw monteur cv?

Elk bedrijf kan een monteur functie net iets anders invullen. Het is belangrijk dat jij jouw cv aanpast en toespitst op de specifieke vacature waarop je solliciteert. Om die reden kan het verstandig zijn om niet bij iedere sollicitatie hetzelfde cv te gebruiken, maar deze juist telkens weer iets aan te passen. Op deze manier sluit je cv perfect aan op de functie-vereisten en de specifieke vacature. Op deze manier val je op en laat je zien dat je de functie en het bedrijf serieus neemt.

Vormgeving van je cv

Tot slot is het niet alleen belangrijk dat je alle verplichte onderdelen hebt uitgewerkt, ook de vormgeving van je cv moet in orde zijn. Een overzichtelijk en goed vormgegeven cv helpt bij het maken van een goede eerste indruk. Een cv-template zou je hier eventueel bij kunnen helpen. Deze zijn vaak al goed en overzichtelijk gestructureerd, waardoor je alleen nog maar de onderdelen hoeft in te vullen. Zo maak je snel en gemakkelijk een cv dat indruk zal maken op werkgevers.