Home » Cv voorbeelden » Cv-voorbeeld Automonteur

Cv-voorbeeld Automonteur

Als automonteur ben je fanatiek met het repareren van auto’s. Je werkt bijvoorbeeld aan kleine auto’s, grote auto’s, minivans of SUV’s. Het is dan ook belangrijk dat je een goed cv hebt waarin je weergeeft dat je auto’s kan repareren en een goede klantenservice kan leveren. Als automonteur kan je verschillende functietitels hebben, dit hangt natuurlijk wel af van je ervaringsniveau en specialisaties, denk aan: technisch specialist, serviceadviseur, servicemanager of bandenspecialist. Maar voor elke functietitel heb je een goed cv nodig, in deze blog geven we je dan tips voor het schrijven van de perfecte cv.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als automonteur?

Als automonteur kom je in contact met klanten die een probleem hebben met hun auto. Sommige klanten weten al wat er mis is, maar sommige klanten komen bij de garage zonder enig idee wat er mis is met de auto. Als automonteur aan jou de taak om uit te vogelen wat er mis is met de auto.

De volgende werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn belangrijk:

 • Uitvoeren van reparaties en onderhoud
 • Vervangen van onderdelen
 • Uitvoeren van inspecties, testritten en voeren van klantcommunicatie.

Op je cv moet je dan ook naar voren brengen dat je deze taken en vaardigheden beheerst. In de vacature is het belangrijk dat je goed leest wat er van je wordt verwacht. Als er van je wordt verwacht dat je inspecties uitvoert en je bezighoudt met het klantcontact, is het belangrijk dat je vooral die verantwoordelijkheden in je cv onder de aandacht brengt.

Personalia

Het vermelden van je persoonlijke gegevens is erg belangrijk. Met deze gegevens kan de werkgever of recruiter je bereiken om je extra vragen te stellen over je cv of om je uit te nodigen voor een gesprek. Het is belangrijk dat je de volgende aspecten opneemt onder het kopje personalia: voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum.

Zet hierbij ook je foto op je cv. Als je een goede LinkedIn-pagina hebt kan je deze ook op je cv zetten. Dan kan de werkgever kijken welke prestaties je hebt behaald en krijgt hij al een beeld van je werkervaring.

Naam: Rick de Guiter

Functie: Automonteur

Adres: Prins Bernhardlaan 151, 2023 HC, Haarlem

Telefoon: 06 – 52 33 88 54

E-mailadres: rick.de.guiter@gmail.com

Geboortedatum: 06-11-1994

LinkedIn: /in/rickdeguiter

Persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel is een stukje tekst waarin je erg vrij kan zijn. In dit stukje laat je zien wie je bent, wat je passie is, wat je drijfveer is, en wat je al hebt bereikt in je carrière. In dit stukje wil je je onderscheiden van de andere kandidaten, probeer dan ook uniek te zijn in het persoonlijke profiel.

Ik ben een gedreven automonteur met een passie voor het oplossen van technische autoproblemen. Dit doe ik met plezier en met een hoogwaardige klantenservice. Mijn kennis in de autotechniek stelt mij in staat om snel het probleem te identificeren en op te lossen. Ik heb oog voor detail en heb een proactieve houding om technische problemen snel op te lossen en een goede klantenservice te leveren.

Werkervaring

Het onderdeel werkervaring is een van de belangrijkste onderdelen van je cv. In dit kopje laat je zien wat je kan en welke expertise je hebt. Dit laat zien aan de werkgever of je geschikt bent voor de functie en voldoet aan hun verwachtingen. Onder dit kopje schrijf je jouw relevante werkervaring. Hier staat je meest recente baan bovenaan.

Bij je werkervaring schrijf je over je werkzaamheden. Het is een grote valkuil om alleen neer te zetten welke werkzaamheden je hebt uitgevoerd. Geef aan welke successen je hebt bereikt door je werkzaamheden op deze manier uit te voeren. Heb je door jouw werkzaamheden een verhoogde winst bereikt? Een grotere klantenkring gecreëerd? Neem deze prestaties op in je cv en druk deze uit in getallen en percentages, dit maakt je prestatie concreet en laat je toegevoegde waarde zien.

Als je minder werkervaring hebt in de specifieke branche, bekijk dan welke werkervaring ook relevant kan zijn voor de functie. In de autobranche komt klantcontact bijvoorbeeld veel voor, kijk dan naar je werkervaring waar je laat zien dat je goed bent in het behouden van klantrelaties en goed kan communiceren, zoals in een klantenservice- of horecabaan die je hebt uitgevoerd toen je jonger was.

Automonteur, Garage Wolters
april 2020 – Heden

 • Identificeren en oplossen van complexe mechanische problemen bij verschillende voertuigen, waaronder personenauto’s, bestelwagens en vrachtwagens.
 • Uitvoeren van routine-onderhoud uit, zoals olieverversingen, banden vervangen, remmen repareren en het vervangen van luchtfilters.
 • Een team geleid van twee junior monteurs waarbij ik zorgdroeg over hun werkzaamheden om ervoor te zorgen dat alle reparaties aan de hoogste normen voldeden.
 • Verantwoordelijk voor het bestellen van reserveonderdelen en het beheren van de voorraad, wat resulteerde in een efficiënter beheer van onderdelen en kostenbesparingen van 15%.

Automonteur, Garagebedrijf DK
augustus 2017 – april 2020

 • Voerde preventief en correctief onderhoud uit aan personenauto’s, inclusief motorreparaties, transmissiereparaties en elektrische systemen.
 • Hield gedetailleerde en goed georganiseerde serviceverslagen bij en zorgde voor volledige documentatie van alle uitgevoerde reparaties.

Opleidingen

Als je automonteur wil worden moet je een opleiding hebben om het vak goed uit te kunnen voeren. Er zijn verschillende opleidingen en specialisaties in de autotechniek om automonteur te worden. De opleiding die je hebt gevolgd om het vak uit te kunnen voeren moet je dan ook weergeven op je cv.

Ook hier zet je je meest recente opleiding bovenaan. Als je minder werkervaring hebt, ga dan dieper in op je opleidingen die je hebt gevolgd. Geef hier aan welke projecten je hebt uitgevoerd, welke vakken je hebt gevolgd of welke specialisatie je tijdens je studie hebt gedaan.

BBL-opleiding Autotechnicus
september 2015 – september 2017

MBO-opleiding technisch specialist personenauto’s, ROC Flevoland
september 2012 – september 2015

MBO-opleiding autotechniek, ROC Utrecht
september 2009 – september 2012

Cursussen en certificaten

Voor een automonteur zijn er veel verschillende specialisaties en kan je veel certificaten halen. Dit wil je dan ook op je cv zetten om aan te geven welke speciale werkzaamheden je uit kan voeren. Dit geeft niet alleen je bekwaamheid aan maar ook je interesse in het vak. Zo zijn er verschillende cursussen die je kan volgen om jezelf te specialiseren:

 

 • APK-keurmeester
 • Airco certificering
 • Hybride- en elektrische voertuigen
 • Technische trainingen van automerken
 • Remsysteemspecialist
 • Bandenspecialist
 • Motortechnologie

Vaardigheden

Het kopje vaardigheden is een belangrijk onderdeel van je cv. Hierin geef je aan over welke vaardigheden je beschikt, wat je onderscheidt van de andere kandidaten. Omdat veel bedrijven een verwachting hebben in de vaardigheden die je beschikt is het slim om deze op te nemen onder het kopje vaardigheden. Hier zijn een aantal vaardigheden die relevant kunnen zijn:

 • Technische vaardigheden
 • Klantenservice
 • Veiligheid
 • Teamwerk
 • Kwaliteitsgericht
 • Stressbestendig
 • Reparaties uitvoeren
 • Gebruik van gereedschap en apparatuur
 • Probleemoplossend vermogen
 • Elektrische systemen begrijpen
 • Motorreparaties uitvoeren
 • Technische documentatie begrijpen
 • Communicatie met klanten
 • Nauwkeurigheid en precisie
 • Tijdsbeheer

Maak je cv compleet met extra onderdelen

Nu je cv alle belangrijke onderdelen bezit, kan je je cv altijd aanvullen met extra onderdelen. Dit laat zien dat je veel moeite hebt gestoken in je cv en dit onderscheid je van de andere kandidaten. Zo kan je bijvoorbeeld jouw hobby’s vermelden, welke extra talen je spreekt, of de stages die je hebt uitgevoerd.

Hoe val je op met jouw automonteur cv?

Natuurlijk zullen er meer kandidaten zijn die zich aanmelden voor de vacature, en zij zullen vast ook veel van dezelfde vaardigheden bezitten als jij. Het is dus belangrijk om op te vallen bij potentiële werkgevers met een uitstekend cv. Omdat de werkgever een bepaalde verwachting heeft voor de functie is het belangrijk dat je goed doorleest welke verwachtingen dit precies zijn. Daarom is het belangrijk om je cv aan te passen aan de vacature waarnaar je solliciteert. Lees je dat het bedrijf klantenservice heel erg belangrijk vindt? Laat dan ook in jouw cv zien dat jij klantenservice ook belangrijk vindt en hier bekwaam in bent.

Vormgeving van je cv

Alle informatie die je nodig hebt staat nu in je cv. Maar natuurlijk is informatie niet alles. Je wil ook dat je cv overzichtelijk is voor de werkgever. De werkgever gaat erg snel door je cv heen, als je cv dan ook rommelig is, zal de werkgever meer moeite hebben met het beoordelen van je cv. Dan beland je ook sneller op de afgewezen stapel. Om dit te voorkomen kan je een cv-template gebruiken om je cv mooi, interessant en overzichtelijk te houden.