Home » Cv voorbeelden » CV-voorbeeld Schoonmaker

Cv-voorbeeld Schoonmaker

Een schoonmaker vervult een belangrijke rol in veel verschillende omgevingen. Als schoonmaker onderhoud je een schone, ordelijke en hygiënische omgeving. Zo vervul je taken als stofzuigen, dweilen, afstoffen, reinigen en nog meer. Een schoonmaker vervult een belangrijke rol in de samenleving. Een schone leefomgeving draagt namelijk bij aan een gezonde en productieve leefomgeving. In de zakelijke sfeer straalt een schone werkplek professionaliteit uit.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als schoonmaker?

Als schoonmaker is je belangrijkste verantwoordelijkheid het onderhouden van een schone en hygiënische omgeving. Dit kan een kantoor, school, ziekenhuis of huishouden zijn.

De kernverantwoordelijkheden van een schoonmaker zijn algemene reiniging, keukenreiniging, sanitaire reiniging en voorzieningen, afvalbeheer en opruimen. Daarnaast heeft een schoonmaker goede communicatie nodig en zal je altijd moeten werken volgens bepaalde procedures.

Voordat je een cv maakt is het van belang dat je eerst de vacature waarnaar je solliciteert goed leest. Elke werkgever vult de vacature anders in. Lees in de vacature goed de functieomschrijving; welke vaardigheden en werkzaamheden zijn belangrijk. Licht de vaardigheden die zijn omschreven in de vacature dan ook goed uit in je cv.

Personalia

Op je cv is het uiterst belangrijk dat je op de juiste wijze jouw contactgegevens weergeeft. Dit zodat de potentiële werkgever je kan bereiken om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Vermeld je voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en je geboortedatum. Voeg op je cv ook een goede en professionele foto toe.

Naam: Tim Jansen 

Functie: Schoonmaker

Adres: Küppersweg 12, 2031 EB, Haarlem

Telefoon: 06 – 02 45 92 91

E-mailadres: tim.jansen@outlook.nl

Geboortedatum: 02-01-1999

LinkedIn: /in/timjansen

Persoonlijk profiel

Een persoonlijk profiel is een samenvatting van je vaardigheden, ervaring en doelen. Dit biedt snel een inzicht in jouw achtergrond en competenties. Hiermee kunnen werkgevers snel beoordelen of iemand geschikt is voor de functie.

Zo is het belangrijk dat in je schoonmakers cv naar voren komt dat je nauwkeurig en zelfstandig bent. Nauwkeurigheid toont dat je efficiënt en grondig schoon kan maken. Zelfstandigheid geeft weer dat je in staat bent om alleen taken uit te voeren zonder supervisie.

Als schoonmaker streef ik naar perfectie in mijn werk. Om dit te bereiken heb ik een scherp oog voor detail en een passie voor hygiënische omgevingen. Mijn ervaring en zelfstandige werkstijl dragen bij om efficiënt en grondig te reinigen. Met de focus op nauwkeurigheid breng ik ruimtes weer naar een vlekkeloze staat. Ik heb een proactieve houding en kan goed zelfstandig aan de slag gaan.

Werkervaring

Onder het kopje werkervaring noteer je jouw werkgeschiedenis. Hiermee geef je de werkgever een beeld van wat voor werk je hebt gedaan en of je geschikt bent voor de functie.

Het is gebruikelijk om bovenaan te beginnen met je meest recente baan. Vermeld altijd alleen relevante werkervaringen. 

Wanneer je minder ervaring hebt in het werkveld voor schoonmaker, bedenk dan welke andere banen toch wel relevant kunnen zijn als je solliciteert voor de functie schoonmaker. Misschien heb je wel in een wasstraat gewerkt. Het is net in een andere branche maar kan wel aantonen dat je zelfstandig en nauwkeurig te werk kan gaan.

Schoonmaker bij Miep huishoudservice
mei 2023 – Heden

 • Grondig reinigen en onderhouden van verschillende huishoudens.
 • Onderhoud en reinigen van interieur en sanitair.
 • Efficiënt gebruik gemaakt van schoonmaak apparatuur om het werkproces te versnellen.
 • Onderhouden van positieve klantrelaties.

Schoonmaker bij Balans schoonmaak
juli 2018 – april 2023

 • Onderhouden van kantoorruimtes, sanitair en gemeenschappelijke ruimtes volgens de hygiënische normen.
 • Ramen en spiegels wassen en ontvetten.
 • Inschatten van te gebruiken hulp- en schoonmaakmiddelen
 • Bijhouden en volgen van een schoonmaakrooster.

Opleidingen

Onder het kopje opleidingen geef je aan welke opleiding je hebt gedaan om de functie schoonmaker te kunnen vervullen. Is er geen opleiding voor nodig? Vermeld dan eventueel welke cursussen of trainingen hebben bijdragen om deze functie goed uit te kunnen voeren.

Hotelschool (Mbo niveau 2), EuroCollege Utrecht
september 2015 – juni 2018

Cursussen en certificaten

Heb je nog bepaalde cursussen of certificaten behaald in het werkveld van een schoonmaker? Vermeld deze dan onder een apart kopje ‘Cursussen en certificaten’. Voorbeelden van relevante cursussen zijn:

 • Veiligheid en hygiëne (2023)
 • Milieuvriendelijk schoonmaken (2022)
 • EHBO (2020)
 • Specifieke certificering voor de schoonmaak in ziekenhuizen (2019)

Vaardigheden

Bij het kopje vaardigheden vermeld je de vaardigheden die je beheerst. Werkgevers hebben vaak bepaalde vaardigheden die een vereiste zijn voor de functie. Deze vaardigheden staan vaak ook genoteerd in de omschrijving van de vacature. Lees deze daarom goed door en bekijk of je deze vaardigheden beheerst. Zo ja, noteer deze vaardigheden dan zeker op je cv, dan match je zeker met het bedrijf.

Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Grondig
 • Efficiënt
 • Tijdsbeheer
 • Aandacht voor detail
 • Gebruik van reinigingsapparatuur
 • Zelfstandigheid
 • Betrouwbaarheid
 • Milieubewust
 • Samenwerking met collega’s
 • Volgen van veiligheidsvoorschriften
 • Hygiënenormen naleven
 • Probleemoplossend vermogen

Maak je cv compleet met extra onderdelen:

Nu heb je alle belangrijke onderdelen op je cv genoteerd. Maar je wil je natuurlijk wel onderscheiden van de andere kandidaten, je wil immers super graag de baan! Je kan je cv verstreken door talen, hobby’s of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk toe te voegen. Bedenk of je wat extra’s aan je cv kan toevoegen waarmee jij opvalt tussen andere kandidaten. Kijk bij onze overige cv-voorbeelden voor meer inspiratie en schrijfgidsen voor het opstellen van een goed cv.

 Vormgeving van je cv

Natuurlijk is de invulling niet alles. Ook de aankleding van je cv moet aantrekkelijk zijn om gelezen te worden. Zorg daarom dat je cv duidelijk en goed gestructureerd is. Ook kan je creatief zijn met kleuren. Gebruik bijvoorbeeld de kleuren van het bedrijf in je cv, zo sluit je sneller aan bij het bedrijfsimago. Heb je moeite met de opmaak van je cv? Dan kan je altijd templates gebruiken om je cv visueel aantrekkelijk te maken. Hier vind je zulke templates: cv-templates.