Home » Cv voorbeelden » CV-voorbeeld Magazijnmedewerker

Cv-voorbeeld Magazijnmedewerker

Wil je werken als magazijnmedewerker, maar weet je niet hoe je jouw ervaringen en vaardigheden overtuigend in een cv kan presenteren? In dit artikel kijken we naar een goed cv-voorbeeld van een magazijnmedewerker, waarbij we kijken naar belangrijke aspecten van de baan die je in je cv terug moet laten komen. Ook delen we handige tips en voorbeelden om je cv verder te optimaliseren en indruk te maken bij potentiële werkgevers.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als magazijnmedewerker?

Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor de ontvangst en opslag van bepaalde goederen. Daarnaast zal je moeten meehelpen met het laden en lossen van vrachtwagens, het bijhouden van de voorraad en het klaarmaken van bestellingen.

In jouw cv als magazijnmedewerker moet je deze aspecten van het werk dan ook goed benadrukken. Zo zal je middels eerdere functies of andere ervaringen moeten aantonen dat je in staat bent om nauwkeurig, in hoog tempo en onder druk te werken.

Personalia

Als eerste onderdeel van je cv vul je jouw persoonlijke gegevens in. Hiermee kan een recruiter of werkgever contact met je opnemen voor aanvullende vragen of voor het inplannen van een sollicitatiegesprek.

Een foto is niet verplicht, maar vaak wel aan te raden. Dit omdat je dan toch jouw professionele uitstraling kan laten zien aan de werkgever. Dit kan helpen om een positieve eerste indruk te maken.

Naam: Ruben de Lange

Functie: Magazijnmedewerker

Adres: Acacialaan 14, 9713 ME, Groningen

Telefoon: 06 – 84 25 67 89

E-mailadres: ruben_delange@gmail.com

Geboortedatum: 5 augustus 1998

LinkedIn: /in/rubendelange

Persoonlijk profiel

In je profiel geef je een beknopte samenvatting van wie je bent en wat je kunt. Ook moet je benadrukken waarom jij de juiste persoon voor de functie bent.

Specifiek in een cv voor een magazijnmedewerker is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je een harde werker bent met goede organisatorische vaardigheden en dat je kan presteren onder druk.

Een voorbeeld:

Ik ben een nauwgezette en georganiseerde magazijnmedewerker met 5 jaar ervaring in logistieke functies. Ik heb een bewezen vermogen om snel en efficiënt te werken, met oog voor detail. Mijn sterke fysieke conditie en doorzettingsvermogen stellen me in staat om te werken onder druk en deadlines te halen. Ik ben erop gebrand om mijn vaardigheden in te zetten voor uw bedrijf.

Werkervaring

Je werkervaring is vaak het belangrijkste onderdeel van je cv. Als je voorheen al werkervaring hebt opgedaan als magazijnmedewerker of een vergelijkbare functie, dan is dit natuurlijk een groot voordeel. In dat geval kun je jouw eerdere taken en verantwoordelijkheden beschrijven. Zorg dat je gebruik maakt van actiewerkwoorden om overtuigende zinnen te formuleren.

Als je weinig relevante werkervaring hebt, focus je dan op het aantonen van overdraagbare vaardigheden vanuit eerdere functies of andere ervaringen. Zoals we al hebben aangegeven is het belangrijk dat je oog voor detail hebt en hard kan werken. Zorg dat je deze aspecten dus in je cv terug laat komen. Dus ook als je in de supermarkt hebt gewerkt kan dat relevant zijn om te benoemen.

Magazijnmedewerker, RedCare Logistics
juni 2021 – Heden

 • Controleren van producten op juistheid, volledigheid en eventueel het rapporteren van gebreken dan wel afwijkingen.
 • Geassisteerd bij het laden en lossen van vrachtwagens.
 • Coördineren van retourzendingen en het volgen van eventuele schadeprocedures.

Magazijnmedewerker, AlpaTech Transport
april 2017 – mei 2021

 • Verantwoordelijk voor het veilig en efficiënt opslaan en organiseren van producten in het magazijn.
 • Orderpicking, verpakken en verzenden van producten.
 • Uitvoeren van magazijnreiniging en onderhoud om een veilige werkomgeving te behouden.
 • Uitvoeren van inventariscontroles en oplossen van eventuele verschillen.

Opleidingen

Om een baan als magazijnmedewerker te vinden is vaak geen formele opleiding vereist. Toch zijn er wel specifieke mbo-opleidingen die een voordeel kunnen zijn op je cv. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding ‘Logistiek Medewerker’. Ook als je opleiding niet direct relevant is voor de functie, moet je die toch benoemen. Als je momenteel nog bezig bent met een opleiding, geef dan “Heden” op als einddatum.

Mbo Logistiek Medewerker, ROC Nijmegen
september 2015 – april 2017

Cursussen en certificaten

Als magazijnmedewerker is de kans groot dat je geen cursussen en certificaten hebt behaald. Dit is dan ook geen verplicht onderdeel om toe te voegen. Toch zijn er wel een aantal relevante cursussen die je zou kunnen halen. Zeker als je bijvoorbeeld in het magazijn met heftrucks moet rijden (of andere apparatuur moet bedienen waarvoor een certificaat is vereist), kan het hebben van een heftruckcertificaat een verplichting zijn. Deze zal je dan ook moeten benoemen op je cv, zodat het voor de werkgever duidelijk is dat je over de juiste kwalificaties beschikt.

Vaardigheden

Als magazijnmedewerker is het vooral belangrijk dat je de meest relevante vaardigheden voor de specifieke functie in je cv benoemt. Het kan handig zijn om de vacature nog eens te lezen om te kijken of daar speciale functie-vereisten instaan.

Voor de functie magazijnmedewerker zijn de volgende vaardigheden relevant:

 • Fysieke conditie
 • Nauwkeurigheid
 • Kennis van magazijnprocessen
 • Organisatorische vaardigheden
 • Bedienen van magazijnapparatuur
 • Beheersing van veiligheidsprocedures
 • Ervaring met voorraadbeheer
 • Samenwerken
 • Probleemoplossend vermogen
 • Veerkracht en stressbestendigheid
 • Omgaan met ERP-systemen
 • Laden en lossen

Optionele onderdelen

Als je de bovenstaande onderdelen aan je cv als magazijnmedewerker hebt toegevoegd, dan heb je al een sterk en overtuigend cv. Toch zijn er nog een aantal extra onderdelen die je op je cv kunt benoemen, zoals:

 • Talen: Zeker in het werk als magazijnmedewerker, kunnen veel van je collega’s andere talen spreken. Vermeld daarom alle talen die je spreekt.
 • Hobby’s en interesses: Hiermee laat je wat meer van je persoonlijkheid zien.
 • Vrijwilligerswerk: Dit hoeft niet per se relevant te zijn voor de functie waarop je solliciteert, zolang je er maar bepaalde overdraagbare vaardigheden mee kan aantonen.

Vormgeving van je cv

In dit artikel heb je ons voorbeeld cv van een magazijnmedewerker kunnen zien. Naast de inhoud is de vormgeving van je cv tegenwoordig minstens net zo belangrijk. Zorg er dus voor dat ook de lay-out er verzorgd en overzichtelijk uitziet. Een overzichtelijk en professioneel cv kan de interesse van de lezer wekken en helpt bij het goed structureren van de verschillende onderdelen van het cv. Er zijn online cv-templates die je kunt gebruiken als basis voor je eigen cv. Zo hoef je je minder zorgen te maken over de opmaak en kun je je vooral focussen het schrijven van je cv.