Home » Cv voorbeelden » CV-voorbeeld Fysiotherapeut

Cv-voorbeeld Fysiotherapeut

Er zijn veel verschillende soorten specialisaties binnen de fysiotherapie. Zo kun je bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in de knie, schouder of een ander lichaamsdeel. In dit artikel kijken we naar een goed cv-voorbeeld van een fysiotherapeut. Daarbij laten we zien waar je allemaal op moet letten en aspecten die je in je cv moet benadrukken om indruk te maken op werkgevers.

creatief-cv-voorbeeld

Hoe schrijf je een cv als fysiotherapeut?

Als fysiotherapeut speel je een grote rol in het herstel van patiënten met fysieke klachten of aandoeningen. Zo ben je onder andere verantwoordelijk voor de diagnose, behandeling en eventueel preventie van de klachten. Je moet in staat zijn om individuele behandelplannen op te zetten en bij te sturen. Ook moet je patiënten kunnen adviseren over het uitvoeren van bepaalde oefeningen.

Een goede fysiotherapeut moet over sterke interpersoonlijke vaardigheden beschikken. Je moet uitgebreide kennis hebben van behandelingstechnieken en eventueel het uitvoeren van bepaalde therapieën. Dit zijn allemaal aspecten die ook in je cv naar voren moeten komen.

Denk eraan dat de vacature een waardevolle bron is met waardevolle informatie. Daar zal grotendeels instaan waar de werkgever precies naar op zoek is. Zorg dus dat jouw cv als fysio daar goed op aansluit. Gebruik het voorbeeld cv uit dit artikel ter inspiratie voor het schrijven van je eigen cv.

Begin met het vermelden van je persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv begin je altijd met het vermelden van je contactgegevens. Dit zijn de gegevens die je op je cv hoort te vermelden:

  • Volledige naam
  • Functietitel (met eventueel je specialisatie)
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Adres
  • Geboortedatum

Daarnaast sta je natuurlijk als fysiotherapeut veel in contact met patiënten. Een goede, professionele uitstraling speelt daarbij een belangrijke rol. Om die reden raden we zeker aan om ook een professionele foto op je cv te zetten. Hiermee geef je de werkgever een eerste indruk van je uitstraling.

Naam: Lucas van der Meer

Functie: Fysiotherapeut

Adres: Vlierstraat 3, 3581 LX, Utrecht

Telefoon: 06 – 39 58 76 42

E-mailadres: lucas_vandermeer@gmail.com

Geboortedatum: 28 oktober 2001

LinkedIn: /in/lucasvandermeer

Schrijf een persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel is vaak een onderdeel dat makkelijk onderschat wordt door sollicitanten. Het is een korte beschrijving die je moet geven van jezelf waarin je uitlegt waarom jij de ideale kandidaat bent. Om extra op te vallen met je persoonlijk profiel kan het waardevol zijn om een grote prestatie uit je carrière te benoemen waarmee jij je kan onderscheiden van andere kandidaten.

Ik ben een gedreven fysiotherapeut met een specialisatie in de behandeling van sportgerelateerde blessures en de daaropvolgende revalidatieprocessen. Mijn passie voor sport en beweging drijft mij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied, waardoor ik continu mijn kennis uitbreid en de nieuwste behandeltechnieken kan toepassen. Dit omvat niet alleen traditionele methoden, maar ook nieuwe benaderingen zoals ‘dry needling’, manuele therapie en specifieke oefentherapieën die gericht zijn op het optimaliseren van het herstel van de patiënt.

Je krijgt direct een goed beeld bij de betreffende fysiotherapeut. Er worden belangrijke vaardigheden en ervaringen naar voren gehaald die een recruiter ervan overtuigt dat het hier gaat om een uitstekende en ervaren fysio met goede kwalificaties.

Je werkervaring toevoegen

Na het schrijven van je persoonlijk profiel ga je verder met het opsommen van je relevante werkervaringen. Benoem hier telkens het bedrijf waar je gewerkt hebt, je functie, een begin- en einddatum en een omschrijving van je taken, prestaties en behaalde resultaten. Prestaties en resultaten maken altijd de meeste indruk op recruiters, omdat ze vertellen hoe goed jij was in het uitvoeren van je werk in plaats van te beschrijven wat je taken waren.

Fysiotherapeut, FysExperts
januari 2023 – Heden

  • Patiënten gediagnosticeerd en behandeld tegen verschillende aandoeningen, waaronder musculoskeletale, neurologische en cardiovasculaire aandoeningen.
  • Individuele behandelplannen opgesteld, verschillende fysiotherapeutische technieken en procedures toegepast.
  • Samengewerkt met artsen en andere zorgverleners om zorgplannen en voortgang van patiënten te bespreken.
  • Succesvol 80% van chronische rugpijn bij verschillende patiënten hersteld door middel van een reeks gerichte oefeningen, massages en warmtebehandelingen.
  • Patiënten voorlichting gegeven voor preventie van lichamelijke aandoeningen en blessures.

Fysiotherapeut, Fysiomed
juni 2021 – december 2022

  • Verantwoordelijk voor het diagnosticeren, behandelen en adviseren van patiënten met uiteenlopende lichamelijke klachten als gevolg van ziekten, blessures of veroudering.
  • Gepersonaliseerde revalidatieprogramma’s ontwikkeld voor patiënten om hun functioneel herstel te maximaliseren.
  • Nauwkeurige medische verslagen bijgehouden.
  • Samengewerkt met topsporters om door middel van manuele therapie en dry-needling het herstel zo snel en goed mogelijk te bevorderen.

Vermeld je opleidingen

Om fysiotherapeut te worden, moet je een specifieke opleiding volgen. Het is een beschermd beroep, wat betekent dat je niet zomaar zonder de juiste opleiding als fysiotherapeut aan de slag kunt gaan. Benoem daarom de specifieke opleiding die je hebt gevolgd.

Bachelor of Physiotherapy, Hogeschool van Amsterdam
september 2017 – juni 2021

Cursussen en certificaten

Het halen van certificaten kan je leergierigheid en toewijding aan je professionele ontwikkeling aantonen. Er zijn verschillende interessante en verdiepende cursussen beschikbaar om je expertise als fysiotherapeut te verbreden. Hier zijn enkele relevante cursussen die je op je cv zou kunnen vermelden:

  • Manuele therapie
  • Sportfysiotherapie
  • Geriatrische fysiotherapie
  • Orthopedische revalidatie
  • Dry Needling

Benoem relevante vaardigheden

Afhankelijk van je specialisaties als fysiotherapeut en de specifieke vacature waarop je solliciteert, zal je een aantal relevante vaardigheden moeten benoemen. Focus je op de meest belangrijke vaardigheden en competenties die je nodig hebt voor het goed uitvoeren van de functie.

Hier zijn voorbeelden van vaardigheden die belangrijk kunnen zijn voor een fysiotherapeut:

  • Kennis van fysiotherapeutische technieken
  • Patiëntgerichtheid
  • Communicatieve vaardigheden
  • Analytisch vermogen
  • Manueel therapeutische vaardigheden
  • Kinesiologie en biomechanica
  • Vermogen om individuele behandelplannen op te stellen
  • Empathisch vermogen

Extra onderdelen om toe te voegen

Naast deze standaardonderdelen, zou je ook nog kunnen overwegen om een aantal aanvullende onderdelen toe te voegen. Hiermee kun jij je onderscheiden van de andere kandidaten. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Specialisaties: Heb je bijzondere specialisaties binnen de fysiotherapie opgedaan of heb je een leidende rol gehad in projecten? Dan kun je ervoor kiezen dit in je cv extra te benadrukken.
  • Bijzondere prestaties: Misschien heb je wel een interessant onderzoek gedaan of prachtige resultaten geboekt met een patiënt waar je bijzonder trots op bent. Deze successen mogen niet ontbreken.
  • Workshops/lezingen: Misschien heb je bepaalde artikelen geschreven of ben je als expert gevraagd binnen jouw specialisatie? Ook vrijwilligerswerk binnen de gezondheidszorg kan een voordeel zijn waarmee je jouw toewijding en betrokkenheid bij de patiëntenzorg laat zien.
  • Talen: Zeker een voordeel als je te maken hebt met patiënten uit veel verschillende culturen.

Hoe val je op met jouw fysiotherapeut cv?

Zoals we eerder ook al aangaven zijn er enorm veel specialisaties binnen de fysiotherapie. Om een indrukwekkend cv als fysiotherapeut te maken, zal je ervoor moeten zorgen dat jouw cv perfect aansluit bij de specifieke functie-vereisten van de vacature waarop je solliciteert. Bedrijven kunnen de functie van een fysiotherapeut net iets anders invullen. Zorg er daarom voor dat je cv specifiek is toegespitst op de vacature waarop je solliciteert.

Vormgeving van je cv

Niet alleen de inhoud van je cv telt, het oog wil ook wat. Een overzichtelijke opmaak is net zo belangrijk. Zorg ervoor dat je cv er niet alleen inhoudelijk, maar ook visueel aantrekkelijk uit ziet. Als je hier hulp bij nodig hebt, dan kun je gebruik maken van een cv-template. Dit geeft je een goed startpunt om je cv als fysiotherapeut op te stellen.