Home » Cv op je telefoon maken: zó doe je dat (iPhone & Android)
cv-op-telefoon-maken

Een cv maken op je telefoon kan via verschillende manieren. Zo kun je gebruik maken van een speciale app, websites die mobielvriendelijk zijn of je gebruikt Microsoft Word of Google docs. In dit artikel delen we onze ervaringen met het maken van een cv op een telefoon en bekijken we welke optie de beste is.

Hoe maak je een cv op je telefoon?

Er zijn 4 mogelijke manieren om een cv op je telefoon te maken:

 1. Gebruik maken van een online cv-maker
 2. Cv-maker app (Android & iPhone)
 3. Microsoft Word
 4. Google docs

Hieronder kijken we naar de verschillende manieren om te bepalen wat de beste manier is.

1. Online cv-maker

Met een cv-maker kun je via een online applicatie gelijk een goed cv maken en downloaden. Een cv-maker heeft vaak een bibliotheek van professioneel ontworpen cv-sjablonen waaruit je kan kiezen. Een voordeel hiervan is dat je moeiteloos van ontwerp kan wisselen. Dit is iets dat bijvoorbeeld bij Microsoft Word en Google docs niet zo makkelijk zal zijn, omdat je dan genoodzaakt bent om alle inhoud te kopiëren en naar het nieuwe template te plakken.

Een ander voordeel is dat de applicaties vrijwel allemaal mobielvriendelijk zijn. Dat betekent dat je ook op je telefoon gemakkelijk een cv kan maken.

Hieronder hebben we een aantal geschikte opties op een rijtje gezet:

 • Canva: Bij Canva kun je zowel via de website als via een speciale app een cv maken met je telefoon. Het voordeel van Canva is dat het gratis is en dat er ruime keuze is uit verschillende templates. Het nadeel is echter dat je grote aandacht moet besteden aan de opmaak, zodat deze overal constant is.
 • Indeed: Ook Indeed heeft faciliteiten om een cv te maken. Het nadeel is dat je geen foto kan uploaden, dat er slechts een paar sjablonen aanwezig zijn en dat je jouw gegevens niet kan opslaan. Je kan dus niet gemakkelijk je cv op een later moment bewerken, tenzij je de betreffende browser open laat staan.
 • LinkedIn: Je kunt tegenwoordig ook een LinkedIn cv maken op basis van je eigen profiel. Met één druk op de knop kun je jouw profiel en gegevens converteren naar een pdf-bestand met je gegevens.

2. Een speciale app gebruiken

Er zijn verschillende apps beschikbaar, zowel voor Android als IOS, waarmee je een cv op je telefoon kan maken. Dit zijn de beste opties voor IOS:

 1. CV maker
 2. CV builder
 3. Resume builder

Persoonlijk vonden we de eerste keuze ook de beste en meest gebruiksvriendelijke.

Op Android heb je ook een paar goede keuzes:

 1. CV maker
 2. Resume builder
 3. Cv maken

Opnieuw vonden we de bovenste optie de beste. Deze was hetzelfde als de IOS-versie.

Het is verstandig om wat te spelen met de verschillende opties. Sommige zijn grotendeels gratis en bevatten daarnaast ook een aantal premium functionaliteiten waar je voor zal moeten betalen.

3. Microsoft Word

Een van de meest populaire manieren om nog steeds een cv te maken, is met Microsoft Word. Hiervoor begin je met een Word cv-sjabloon, waarna je vervolgens jouw gegevens hierin invult. Aangezien Microsoft Word ook een app heeft, is het ook een goede manier om een cv op je telefoon te maken. Een groot voordeel van Word is uiteraard dat het gratis is. Het grootste nadeel is het feit dat je soms urenlang kan spenderen aan de opmaak.

4. Google Docs

Een Google Docs cv maken werkt enigszins op dezelfde manier als Microsoft Word. Het enige wat je nodig hebt is een Google account. Via het internet kan je naar Google drive navigeren of je downloadt de app. Via deze manier kun je kiezen uit 5 sjablonen die je vervolgens gratis kan gebruiken en invullen.

Wat is de beste manier om een cv te maken op je telefoon?

Uiteindelijk vonden we het gebruik van een cv-maker of een speciale app veruit het makkelijkst. Dit stelt je in staat om te allen tijde je cv eventueel bij te werken en direct te downloaden. Ook kun je eenvoudig tussen bepaalde templates wisselen als een bepaald ontwerp je toch meer aanspreekt. Dit is niet mogelijk met Word of Google docs.

Voordelen van het maken van een cv op je telefoon

Het maken van een cv op je telefoon kent enkele voordelen, waaronder:

 1. Gemak: Iedereen draagt zijn telefoon vrijwel altijd bij zich. Je kan om die reden waar je ook op de wereld bent bij je cv komen om deze te bewerken, downloaden of om aan een recruiter te laten zien.
 2. Gebruiksvriendelijk: De meeste applicaties die je in staat stellen om op je telefoon een cv te maken werken zeer intuïtief. Het zijn gebruiksvriendelijke applicaties waarmee je direct kunt beginnen met het schrijven van de inhoud van je cv.
 3. Professionele templates: Een ander groot voordeel is dat de applicatie die je besluit te gebruiken, vaak professioneel ontworpen templates heeft. Je hoeft daardoor niet zelf een design te bedenken. De gehele lay-out en structuur wordt automatisch voor je gegenereerd. Hierdoor kun jij je focussen op de inhoud.
 4. Bespaart tijd: Doordat je geen tijd hoeft te spenderen aan de vormgeving, bespaar je op de lange termijn tijd. Zeker als je van template zou willen wisselen is dit vaak met één druk op de knop geregeld.

Cv maken op je telefoon of desktop?

Uiteindelijk zal je voor jezelf moeten beslissen of je een cv liever op je telefoon of desktop maakt. Wel is het zo dat wanneer je gebruik maakt van een bepaalde online applicatie, dat je jouw cv zowel op je telefoon als op je desktop kan benaderen. Een app die je downloadt om je cv in te maken, zal enkel op je mobiel te benaderen zijn. Als je dus ook bij je cv moet met je laptop, dan raden we een online cv-maker aan als beste keuze.

Lerensolliciteren redactie
Lerensolliciteren redactie

Op Lerensolliciteren hebben we al honderden mensen aan een baan geholpen. In onze blogs delen we tips van HR- en carrière-experts die jou helpen een baan-winnend cv te maken.