Home » 15 Best betaalde bijbanen voor studenten: Lucratieve banen
best betaalde bijbanen voor studenten

Als studenten hebben we allemaal te maken met studiekosten, huur, en andere dagelijkse uitgaven. Een bijbaan kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen en je financiële lasten te verlichten. Maar waarom genoegen nemen met een minimumloonbaan als je ook kunt streven naar een goed betaalde bijbaan? In deze blogpost delen we de top 15 best betaalde bijbanen voor studenten die je kunt overwegen. Ontdek hoe je jouw inkomsten kunt verhogen en je financiële onafhankelijkheid kunt vergroten terwijl je studeert.

De 15 best betaalde bijbanen voor studenten:

1. Softwareontwikkeling

Potentieel uurloon: €15 – 35 euro per uur.

Studenten met programmeervaardigheden kunnen bijvoorbeeld werken als freelance softwareontwikkelaars en een aantrekkelijk uurtarief verdienen.

Als freelance softwareontwikkelaar kunnen studenten hun programmeervaardigheden benutten om op projectbasis te werken voor verschillende klanten. Dit biedt flexibiliteit in werktijden en locatie, waardoor het perfect past bij een druk studentenleven. Bovendien kunnen studenten met deze bijbaan een aantrekkelijk uurtarief verdienen, aangezien de vraag naar softwareontwikkelaars hoog is en bedrijven bereid zijn goed te betalen voor hoogwaardige code en applicaties. Het is een geweldige manier om waardevolle praktijkervaring op te doen en tegelijkertijd financiële stabiliteit te bereiken tijdens je studie.

2. Grafisch ontwerp

Potentieel uurloon: €10 – 30 euro per uur.

Als je creatief bent en grafische ontwerpvaardigheden hebt, kun je opdrachten aannemen voor logo-ontwerp, grafische vormgeving en meer.

Als student met een creatieve inslag en grafische ontwerpvaardigheden kun je je talent benutten om bij te verdienen door opdrachten aan te nemen voor grafische vormgeving, zoals het ontwerpen van logo’s, posters, en ander visueel materiaal. Het is een geweldige manier om je creatieve vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd geld te verdienen. Met de groeiende behoefte aan visuele content in de digitale wereld is grafisch ontwerp een waardevolle bijbaan die je kunt uitoefenen, en je kunt je portfolio opbouwen terwijl je je financiële situatie verbetert.

3. Tutoring

Potentieel uurloon: €10 – 25 euro per uur.

Als je goed bent in bepaalde vakken, kun je tutor worden en studenten helpen met hun studie tegen een aardig tarief.

Tutoring is een uitstekende bijbaan voor studenten die uitblinken in bepaalde vakken. Je kunt andere studenten helpen met hun studie en tegelijkertijd een aardig tarief verdienen. Als tutor kun je jouw kennis delen en anderen begeleiden om academisch succes te behalen. Het is een win-winsituatie: je versterkt je begrip van het vakgebied en helpt medestudenten om te slagen in hun studie, terwijl je ook nog eens een leuk inkomen verdient. Het is een waardevolle manier om anderen te ondersteunen en je eigen financiële situatie te verbeteren. Kijk bijvoorbeeld eens op het platform “studentvoorstudent”.

Ook interessant: Bijbanen op je cv

4. Content schrijven

Potentieel uurloon: €8 – 25 euro per uur.

Schrijven voor websites, blogs of bedrijven kan een goede optie zijn voor studenten met schrijftalent.

Voor studenten met een vlotte pen is content schrijven een aantrekkelijke bijbaan. Of het nu gaat om het creëren van inhoud voor websites, blogs of bedrijven, schrijftalent wordt altijd gewaardeerd. Deze bijbaan stelt je in staat om je schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen terwijl je geld verdient. Je kunt interessante en informatieve teksten produceren, die niet alleen je eigen kennis vergroten, maar ook waardevolle content bieden aan verschillende doelgroepen. Het is een flexibele manier om je creativiteit te benutten en een extra bron van inkomsten te genereren als student.

5. Social media management

Potentieel uurloon: €10 – 25 euro per uur.

Bedrijven hebben vaak hulp nodig bij het beheren van hun sociale media-accounts.

Het beheren van sociale media is een boeiende bijbaan voor studenten. Bedrijven erkennen het belang van een sterke online aanwezigheid en hebben vaak hulp nodig bij het beheren van hun sociale media-accounts. Als social media manager kun je content maken, berichten plannen en interactie met volgers onderhouden. Deze bijbaan bied je de kans om praktische ervaring op te doen in digitale marketing en sociale mediastrategieën, terwijl je tegelijkertijd een aantrekkelijk inkomen verdient. Het is een geweldige manier om je communicatievaardigheden te versterken en waardevolle contacten in de branche op te bouwen terwijl je studeert.

6. Fotografie

Potentieel uurloon: €10 – 30 euro per uur.

Als je bedreven bent in fotografie, kun je betaald worden voor het maken van foto’s bij evenementen, bruiloften of voor commerciële doeleinden.

Voor studenten met een passie voor fotografie is dit een bijbaan die creativiteit en inkomsten combineert. Als fotograaf kun je betaald worden voor het vastleggen van bijzondere momenten bij evenementen, zoals bruiloften, feesten of zakelijke bijeenkomsten. Je kunt ook opdrachten aannemen voor commerciële fotografie, zoals productfoto’s voor bedrijven. Deze bijbaan biedt niet alleen de kans om je fotografische vaardigheden te ontwikkelen en te tonen, maar ook om geld te verdienen met iets waar je van houdt. Het is een geweldige manier om je portfolio op te bouwen en te groeien als professionele fotograaf.

 7. Vertalen

Potentieel uurloon: €10 – 25 euro per uur.

Als je meerdere talen spreekt, kun je vertaalwerk doen voor bedrijven of individuen.

Vertalen is een waardevolle bijbaan voor studenten die meerdere talen beheersen. Je kunt vertaalwerk uitvoeren voor bedrijven of individuen, en zo je taalvaardigheden benutten om teksten in verschillende talen nauwkeurig te vertalen. Deze bijbaan biedt niet alleen een financiële beloning, maar ook de mogelijkheid om culturele en taalkundige inzichten te delen. Als vertaler draag je bij aan het overbruggen van taalbarrières en bevorder je effectieve communicatie tussen mensen en organisaties wereldwijd. Het is een boeiende manier om je talenkennis te benutten en te verdienen terwijl je studeert.

8. Online enquêtes en marktonderzoek

Potentieel uurloon: €8 – 20 euro per uur.

Je kunt deelnemen aan online enquêtes of marktonderzoek om extra geld te verdienen.

Deelnemen aan online enquêtes en marktonderzoek is een eenvoudige en flexibele manier voor studenten om wat extra geld te verdienen. Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar de mening van consumenten, en jij kunt je stem laten horen door deel te nemen aan enquêtes. Het kost weinig tijd en moeite, maar kan resulteren in leuke beloningen, zoals cadeaubonnen, contant geld of andere incentives. Het is een handige bijbaan om te combineren met je studierooster, en je draagt bij aan het vormgeven van producten en diensten die in de markt worden gebracht.

9. Eventplanning

Potentieel uurloon: €10 – 25 euro per uur.

Help bij het organiseren van evenementen, zoals bruiloften of feesten, en verdien een commissie.

Eventplanning is een opwindende bijbaan voor studenten die van organiseren houden. Je kunt helpen bij het plannen en uitvoeren van evenementen, zoals bruiloften, feesten of zakelijke bijeenkomsten, en daarvoor een commissie verdienen. Als student krijg je de kans om creativiteit en organisatorische vaardigheden te benutten, en je kunt profiteren van de opwinding die gepaard gaat met het maken van onvergetelijke momenten voor anderen. Bovendien kun je met de commissie extra geld verdienen, wat een extra motivatie is om betrokken te zijn bij eventplanning. Het is een bijbaan die zowel bevredigend als winstgevend kan zijn.

10. Freelance videobewerking

Potentieel uurloon: €10 – 30 euro per uur.

Als je vaardig bent in videobewerking, kun je freelance opdrachten aannemen.

Voor studenten met een passie voor videobewerking biedt freelance videobewerking een lucratieve mogelijkheid. Je kunt je vaardigheden benutten door opdrachten aan te nemen om video’s te bewerken, effecten toe te voegen en de algehele visuele kwaliteit te verbeteren. Als freelancer heb je de vrijheid om je eigen tarieven te bepalen en je werkuren flexibel in te delen. Het is een kans om je creativiteit te uiten terwijl je geld verdient en waardevolle professionele ervaring opdoet als videobewerker. Het is een win-win situatie voor studenten met een passie voor visuele media.

11. Ridesharing of bezorging

Potentieel uurloon: €8 – 20 euro per uur.

Werken voor platforms zoals Uber, Lyft, of maaltijdbezorgdiensten kan een flexibele manier zijn om geld te verdienen.

Ridesharing of bezorging voor platforms zoals Uber, Thuisbezorgd, Lyft of maaltijdbezorgdiensten biedt studenten een flexibele manier om geld te verdienen. Met de mogelijkheid om je eigen werktijden te bepalen, kun je bijverdienen wanneer het jou uitkomt. Of je nu passagiers vervoert of maaltijden bezorgt, deze bijbanen bieden een handige manier om je inkomen aan te vullen terwijl je studeert. Het is ook een kans om je sociale vaardigheden te ontwikkelen en inzicht te krijgen in de dienstverlenende sector. Voor studenten op zoek naar flexibiliteit en inkomsten is dit een aantrekkelijke optie.

Pro Tip: Kijk goed naar de verschillende mogelijkheden. Een maaltijdbezorger bij Thuisbezorgd verdient circa €16,43 per uur, terwijl je bij Uber eats bijvoorbeeld €5 euro per bestelling krijgt. Als pizzabezorger verdien je gemiddeld €5 tot €14 euro per uur.

12. Winkelbediende

Potentieel uurloon: €7 – 12 euro per uur.

Werk in de detailhandel of horeca en verdien fooi of commissies.

Een baan als winkelbediende in de detailhandel of horeca is een klassieke bijbaan voor studenten. Je kunt werken in winkels, restaurants, cafés, of andere soortgelijke locaties. In deze rollen verdien je niet alleen een basisloon, maar je hebt ook de kans om fooi of commissies te verdienen, afhankelijk van het soort werk en de locatie waar je werkt. Dit is een geweldige manier om klantenservicevaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in de bedrijfswereld, terwijl je je financiële situatie verbetert en eventueel ook flexibele werkschema’s kunt regelen om je studie te ondersteunen.

13. Webdesign

Potentieel uurloon: €12 – 30 euro per uur.

Studenten met webdesignvaardigheden kunnen websites ontwerpen voor klanten.

Voor studenten met vaardigheden in webdesign is het ontwerpen van websites een lonende bijbaan. Je kunt opdrachten aannemen om websites te creëren en te ontwerpen voor klanten, variërend van individuen tot bedrijven. Als webdesigner heb je de mogelijkheid om je creatieve talent te benutten en unieke online ervaringen te creëren. Deze bijbaan biedt niet alleen financiële beloningen, maar ook de kans om je portfolio op te bouwen en je vaardigheden verder te ontwikkelen in een groeiend vakgebied. Het is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en een extra bron van inkomsten te genereren als student.

14. Marktonderzoek

Potentieel uurloon: €8 – 20 euro per uur.

Help bedrijven gegevens verzamelen en analyseren voor marktonderzoek.

Marktonderzoek is een boeiende bijbaan voor studenten die graag gegevens analyseren en inzichten verschaffen. In deze rol help je bedrijven bij het verzamelen en analyseren van gegevens om inzicht te krijgen in markttrends, consumentengedrag en concurrentie. Het is een waardevolle bijdrage aan zakelijke besluitvorming en strategieontwikkeling. Bovendien biedt deze bijbaan studenten de kans om analytische vaardigheden te ontwikkelen en praktische ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Het is een win-win situatie waarbij je zowel je kennis vergroot als een extra inkomstenbron genereert

15. Babysitten of huisdierenoppas

Potentieel uurloon: €6 – 15 euro per uur.

Babysitten of huisdierenoppas is een traditionele, maar betrouwbare bijbaan voor studenten.

Als babysitter zorg je voor kinderen in de afwezigheid van hun ouders, terwijl je als huisdierenoppas verantwoordelijk bent voor het verzorgen van huisdieren wanneer hun eigenaren er niet zijn. Deze bijbaan biedt de mogelijkheid om wat extra geld te verdienen, terwijl je zorg en verantwoordelijkheid toont voor anderen. Het is een geweldige manier om sociale vaardigheden te ontwikkelen en betrokken te zijn bij de gemeenschap. Babysitten en huisdierenoppas zijn populaire opties voor studenten die houden van kinderen en dieren, en die graag helpen bij de zorg voor anderen.

Conclusie

In een snel veranderende wereld, waar flexibiliteit en remote werk steeds belangrijker worden, hebben studenten toegang tot een scala aan bijbanen die ze vanuit huis kunnen uitvoeren. Hier nog een aantal bijbanen die je vanuit huis kan uitvoeren, waardoor je de flexibiliteit krijgt om je studie te combineren met zinvol werk en financiële onafhankelijkheid. Leer meer over deze boeiende opties en ontdek hoe je jouw eigen pad kunt vinden als een remote werkende student.

  • Freelance schrijver of copywriter: Schrijf artikelen, blogposts, marketinginhoud, of zelfs e-boeken voor klanten.
  • Online tutoring: Geef online bijlessen of help anderen met hun studie via platforms zoals Chegg Tutors of Wyzant.
  • Freelance grafisch ontwerper: Ontwerp logo’s, marketingmateriaal, illustraties en meer voor klanten op afstand.
  • Social media management: Beheer sociale media-accounts voor bedrijven, inclusief het maken van content, het plannen van berichten en interactie met volgers.
  • Webontwikkeling: Bouw websites en webtoepassingen voor klanten, of werk aan webdesignprojecten.
  • Freelance vertaler: Vertaal teksten of documenten van de ene taal naar de andere.
  • Online enquêteonderzoeker: Neem deel aan marktonderzoek door enquêtes in te vullen op platforms zoals Swagbucks of Survey Junkie.
  • E-commerce reselling: Koop en verkoop producten online via platforms zoals eBay, Amazon of Etsy.
  • Contentcreatie voor YouTube of blogs: Start een YouTube-kanaal of blog en verdien geld via advertenties, sponsordeals en affiliate marketing.
  • Freelance videobewerking: Bewerk video’s voor contentmakers op platforms zoals YouTube.

Heb je een leuke vacature gevonden, ga dan snel aan de slag met je studenten cv.

Kijk ook eventueel bij potentiële salarissen op basis van je opleidingsniveau:

Lerensolliciteren redactie
Lerensolliciteren redactie

Op Lerensolliciteren hebben we al honderden mensen aan een baan geholpen. In onze blogs delen we tips van HR- en carrière-experts die jou helpen een baan-winnend cv te maken.